Home

KNVB schrapt bekertoernooi en nacompetitie!

Gisteren, 26 januari 20:30  De KNVB wil dat dit seizoen de competitie wordt uitgespeeld en dat, nadat dit 2 seizoenen niet mogelijk was, ook weer een echte promotie en degradatie komt in diverse klassen. Wel is de verwachting dat er geen nacompetitie wedstrijden komen, in zoverre wordt de promotie-degradatieregeling dus waarschijnlijk aangepast. Hierover wordt komende vrijdag meer bekend gemaakt! De bekercompetitie in alle categorieën is geschrapt, waardoor er meer ruimte komt in de weekenden. Wedstrijden die vanwege te veel Corona- afwezigen niet doorgaan, worden zeer snel daarna doordeweeks ingepland. Hieronder de tekst van de KNVB.meer »

176x gelezen

Komend weekend weer volop voetbal en korfbal met publiek

25 januari 22:15  Het mag weer! Op de persconferentie van dinsdag 25 januari is duidelijk geworden dat er weer gesport mag worden in competitieverband. Dit betekent dat nagenoeg alle voetbal-en korfbalteams komende zaterdag en zondag in actie komen. Een uitzondering geldt nog voor het 1e en 2e elftal die in de A-categorie uitkomen en het 1e korfbalteam dat een nieuw competitie indeling heeft gekregen en in de zogenaamde top- en wedstrijdkorfbal categorie uitkomt. De beide bonden vinden ook dat zij voldoende moeten zijn “opgetraind”, voordat zij weer prestatief in actie mogen komen. Ook publiek is weer toegestaan! Wel moet er voldaan worden aan een groot aantal voorwaarden!! Die hebben we hieronder neergezet. meer »

259x gelezen

Team Erik op weg naar top Alpe d’Huz

25 januari 18:30  Luuk van der Heijden (links op foto), bestuurslid bij onze vereniging en speler van het zaterdagelftal gaat, samen met zijn zwager Rick Roovers, leider van dat elftal, op 2 juni de beroemde Alpe d’Huez, bekend van de Tour de France, zo vaak als mogelijk beklimmen. Ze doen dit om geld in de zamelen voor onderzoek naar en genezing van kanker. Hun streefbedrag is € 12.500, -.meer »

489x gelezen

Lijst Top-100 jeugdopleidingen 2021-2022

24 januari 0:45  Al verschillende jaren wordt er een top 100 van jeugdopleidingen gemaakt, door André Bakker van v.v. De Meern. Het niveau waarop jeugdteams spelen is daarbij de belangrijkste factor. Natuurlijk is een en ander arbitrair, zo hebben verenigingen soms in een bepaalde categorie geen teams. Daardoor komen kleinere verenigingen nooit in dit soort rijtjes terecht, wat niet wil zeggen dat de jeugdopleiding niet van een hoog niveau kan zijn. Hoogste vereniging uit onze regio is OJC Rosmalen (23), ook Blauw Geel uit Veghel staat met een 52e plaats hoog.. Opvallend ook de 85e plaats van 3e klasser Margriet uit Oss. De totaal score wordt als volgt bepaald: * neem de hoogste score van JO18-1 en JO19-1 (omdat niet alle clubs een JO18-1 en JO19-1 selectie team hebben) * heeft een club geen JO14-1 en/of JO16-1 dan wordt 95% van de gemiddelde score van de overige teams toegekend * voor de totaal score neem het gemiddelde van JO13-1 tot en met JO17-1 en JO18-1/JO19-1meer »

245x gelezen

Zaalcompetitie korfbal: scenario in geval van versoepelingen

21 januari 12:30  Het KNKV heeft goede hoop dat het kabinet dinsdag 25 januari of snel daarna versoepelingen voor de sport aankondigt, die het mogelijk maken dat in alle klassen de zaalcompetitie – op een veilige manier – kan worden opgestart. Mochten de coronamaatregelen inderdaad op korte termijn versoepeld worden, dan kan al in het weekend van 5/6 februari de eerste speelronde afgewerkt worden. Bij elk later moment dat de versoepelingen aangekondigd worden, kan de zaalcompetitie binnen tien tot veertien dagen na de betreffende persconferentie van start gaan.meer »

186x gelezen

Na 57 edities, nu geen quiz

20 januari 10:45   Minder dan 20 leden meldden zich afgelopen weken aan om deel te nemen aan de ook dit jaar te organiseren online quiz. Te weinig zo vindt de quizcommissie, die 50 deelnemers als minimum had gesteld. Hiermee vindt er dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de quizcompetitie - na 57 eerdere edities - geen quiz plaats. Waren er afgelopen seizoen nog 66 leden die deelnamen aan de onlinequiz, nu schijnt de belangstelling voor online-quizen behoorlijk afgenomen te zijn, zo merkte ook quizmaster Maurice van Hintum op. De quizcommissie vindt het jammer dat de quiz geen doorgang kan vinden maar hoopt volgend seizoen wel weer een quiz te kunnen organiseren en dan liefst traditioneel in de kantine van Prinses Irene.. De leden die zich voor dit seizoen hadden opgegeven danken wij voor hun aanmelding. Zij ontvangen een deze dagen persoonlijk bericht.

219x gelezen

KNVB: BEREID JE VOOR OP DE COMPETITIE

15 januari 10:00  Met de nieuwe versoepelingen rondom Corona die vrijdag 14 januari bekend zijn gemaakt, mag er vanaf 15 januari weer volop gevoetbald worden bij de verenigingen. Van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, want er zijn geen restricties rondom tijdstippen dat je je activiteit moet beëindigen. Waar we nog wel op moeten wachten, is het spelen van competitiewedstrijden. Dat geeft iedereen mooi de tijd om op tijd fit te zijn voor de eerste wedstrijd! De KNVB zet in op het vervolg van de competities in het weekend van 29 en 30 januari. Het is wel afhankelijk van het nieuws dat dinsdag 25 januari bekend wordt gemaakt tijdens de persconferentie. Alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen. “In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt die wij bespreken met de diverse belangenorganisaties”, schrijft Jan Dirk van der Zee, directeur-bestuurder amateurvoetbal. Hieronder vind je alle nodige informatie over de mogelijkheden om weer te voetballen en helpen we je op weg met een aantal tips om iedereen weer zo snel mogelijk op het voetbalveld te krijgen!meer »

432x gelezen

Laatste groet aan Edo Farneubun

13 januari 19:15  Donderdagmiddag was Edo Farneubun voor de laatste keer op ons sportpark. De plaats waar hij zo veel plezier heeft gehad en graag naar toe ging, zo memoreerde zijn vrouw Karin na afloop van de bijeenkomst nog eens aan bestuursleden. meer »

1258x gelezen

In memoriam: Eduardus “Edo” Farneubun

12 januari 12:45  Ons bereikte het droevige bericht dat Edo Farneubun op 72-jarige leeftijd is overleden, na een kort ziekbed. Edo is een van de allerbeste voetballers uit de geschiedenis van Prinses Irene. Hij was ook de enige speler van onze vereniging die het betaald voetbal haalde (Helmond Sport). Bij het 75-jarig bestaan van onze vereniging werd hij in het “elftal van de eeuw” gekozen. meer »

3326x gelezen

KNVB: hervatting amateurvoetbal zeker een week later dan gepland!

11 januari 14:45  De KNVB heeft besloten dat tot en met vrijdag 21 januari alle competitiewedstrijden in het amateurvoetbal komen te vervallen vanwege de huidige coronamaatregelen. Het gaat om zowel het veld- als het zaalvoetbal*. Op vrijdag 14 januari maakt het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekend.meer »

306x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!