Vertrouwenspersoon - RKSV Prinses Irene Nistelrode - Voetbal & Korfbal

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon Prinses Irene: Erik Sluiter, 0412 - 617 280. erik.sluiter@outlook.co
Sinds december 2009 is Erik Sluiter binnen onze vereniging aanspreekbaar als vertrouwenspersoon. Erik is in het dagelijks leven kinderarts.

Wil je wat meer informatie over hem, lees dan het interview dat de redactie van deze website met hem had in 2009.  Dit interview is aan het eind van dit artikel te lezen.

Wanneer kun je een beroep doen op onze vertrouwenspersoon?

Als je lid bent van een sportvereniging zoals Prinses Irene wil je natuurlijk op een plezierige manier samen met anderen voetballen of korfballen. 
Samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders sportief bezig zijn en op een vriendschappelijke manier met elkaar om kunnen gaan. 
Natuurlijk ontstaan hierbij weleens problemen die je dan meestal gezamenlijk op kunt lossen. 
Het kan voorkomen dat je in een situatie verzeild raakt die je zelf niet goed kunt oplossen, omdat je het probleem niet kunt of durft te bespreken. 
Je kunt daarbij denken aan ongewenst gedrag zoals bijvoorbeeld pesten, agressie, discriminatie of seksuele intimidatie. 
Kom je hier zelf niet goed uit, dan kun je terecht bij de “vertrouwenspersoon” van Prinses Irene. 
De vertrouwenspersoon is er voor vertrouwelijke zaken en zoekt samen met jou naar mogelijkheden om het probleem op te lossen. Je kunt daarbij denken aan advies hoe je zelf het probleem op zou kunnen lossen, bemiddeling of het probleem voorleggen aan andere deskundigen of instanties. 
Het is belangrijk dat je weet dat je probleem vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandeld. De vertrouwenspersoon bespreekt niets met anderen zonder jouw toestemming. 
Gelukkig blijkt in de praktijk, dat na het bespreekbaar maken van het probleem je er vaak met z’n allen wel uit kunt komen. 
Wanneer je behoefte hebt aan een gesprek met de vertrouwenspersoon dan kun je contact met me opnemen (mail, telefoon of gewoon aanspreken) 
Veel voetbal- & korfbalplezier. 

Interview met onze vertouwenspersoon Erik Sluiter

Erik Sluiter is de vertrouwenspersoon voor Prinses Irene. Binnen een grote vereniging als Prinses Irene, met ruim 1000 leden, kunnen zich altijd zaken voordoen waar je niet goed raad mee weet. Als een (jeugd)lid, ouder of verzorger in zo’n situatie verzeild raakt, is het goed dat zij bij iemand te rade kunnen gaan. Dan kunnen zij, vertrouwelijk, dat probleem bespreken.

Het bestuur van Prinses Irene is dan ook bijzonder gelukkig dat Erik Sluiter, kinderarts, de functie van vertrouwenspersoon wil gaan bekleden. Een nadere kennismaking met hem via een kort interviewWie is Erik Sluiter? 
”Ik ben opgegroeid in Eindhoven met een kort uitstapje naar Maastricht. Ik woon nu 15 jaar in Nistelrode en heb vier kinderen die gelukkig allemaal sporten. Mijn jongste zoon is lid van Prinses Irene. Mijn grootste hobby’s zijn mountainbiken en, hoe kan ’t ook anders, voetballen. 
Sinds 1993 ben ik kinderarts in ziekenhuis Bernhoven. Mijn opleiding heb ik gedaan in Nijmegen, Zaandam, Eindhoven en vervolgens weer in Nijmegen, met ook nog een klein stukje in ’t Afrikaanse Tanzania. Het mooie van kindergeneeskunde vind ik dat, soms kleine, maatregelen op jonge leeftijd, zoveel kunnen betekenen voor de verdere groei en ontwikkeling van een kind op weg naar volwassenheid. 

Opgegroeid in Eindhoven. Ik heb begrepen dat je ook in de jeugd van PSV hebt gespeeld?
“Op een groot schooltoernooi in Eindhoven in de zesde klas (wat nu groep 8 heet), ben ik gevraagd voor de jeugd van PSV. Het woord scouten bestond volgens mij toen nog niet echt. Het ging echt nog niet zo professioneel als nu, maar ik kon een redelijk balletje trappen. Bovendien had je gratis toegang tot de ”ledenrang” in het Philips-stadion, dus jarenlang heb ik ‘skiete-Willy’ ( van der Kuijlen red.), Ralf Edström en de broertjes van de Kerkhof kunnen bewonderen.” 

Je zoon speelt bij Prinses Irene, volg je de vereniging verder nog? 
”Mijn jongste zoon Stijn voetbalt in de C1. Als hij thuis speelt, en dat geldt voor al mijn kinderen, kom ik kijken. Verder volg ik in grote lijnen de jeugd in het algemeen en de verrichtingen van het eerste elftal. Een sportvereniging zoals Prinses Irene vervult een belangrijke functie in een dorp als Nistelrode. Sporten is altijd belangrijk geweest, maar dat geldt nu in deze tijd nog meer, omdat kinderen veel tijd achter TV- en computerschermen doorbrengen. Bovendien is gezamenlijk sporten in een team sociaalvormend zoals dat zo mooi heet. En tot slot is Prinses Irene gewoon een gezellige club met sinds kort een schitterende accommodatie.” 

Kun je in het kort aangeven wat de functie van vertrouwenspersoon inhoudt? 
“Als je lid bent van deze club wil je natuurlijk op een plezierige manier samen met anderen voetballen of korfballen. Mochten er ondanks dat toch problemen ontstaan met teamgenoten, trainers, begeleiders of anderen erom heen probeer deze dan bespreekbaar te maken zodat je gezamenlijk kan proberen deze op te lossen. Kom je er zelf om wat voor reden niet goed uit, dan kun je terecht bij de vertrouwenspersoon. Die kan dan samen met jou mogelijkheden zoeken om het probleem op te lossen. Hopelijk is het niet al te vaak nodig, maar kom je er niet uit dan kun je bij de vertrouwenspersoon, dus bij mij, terecht.” 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!