Protocol COVID-19

Prinses Irene gaat zorgvuldig om met de COVID-19 situaties en de regels die daarbij horen. De gemeente, rijksinstanties en de sportbonden hebben een aantal richtlijnen opgesteld. Het bestuur heeft vanuit daar een COVID-19 protocol op gesteld waar alle sportende leden, supporters, vrijwilligers, ouders en bezoekers zich aan dienen te houden. Belangrijk is daarbij om aan te merken dat mensen die klachten hebben niet naar het sportpark dienen te komen.

Kijk goed naar de aangegeven regels op het sportpark en volg uiteraard altijd de verdere aanwijzingen op van het bestuur en kaderleden.

Aanspreekpunt:

• Jeugdvoetbal: Patrick Bevers                      06 - 22971854
  • Seniorenvoetbal: Frits van den Hogen       06 - 27885665
  • Korfbal: Mario van Dijk                               06 - 53350565

UPDATE 15-12-2020

Algemeen:

• Alleen spelers, kaderleden met een functie en het bestuur hebben toegang tot het sportpark.  Volwassenen spelers mogen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand aanwezig zijn om te trainen.  Maximaal 15 minuten voor de afgesproken tijd mag je aanwezig zijn op het sportpark.
  • Sporters die klaar zijn met hun eigen training moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.
  • Gebruik je gezonde verstand en wees aardig voor elkaar!
  • Geef elkaar voldoende ruimte.
  • Neem de veiligheids- en hygiëneregels in acht.
  • Blijf thuis als je (ook milde) klachten hebt.
  • Behoor je tot een risicogroep dan is het advies samen sporten te vermijden.
  • Houd 1,5 meter afstand tot andere personen (uitzondering tijdens het sporten, als het de afstand tot kinderen t/m 12 jaar betreft en op personen in de leeftijd tot en met 17 jaar).
  • Reis je (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit je vertrekt. Daarin is te lezen of je 10 dagen in quarantaine gaat bij aankomst in Nederland.
  • Prinses Irene handhaaft een verbod op leden en bezoekers die uit een oranje gebied zijn teruggekeerd. Na 10 dagen quarantaine zijn deze personen weer welkom. Deze regel geldt voor personen ouder dan 12 jaar.

Wedstrijden en Trainingen:

• Alle amateurcompetities zijn stilgelegd.
  • Voor jeugdteams (t/m 17 jaar) geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Volwassenen mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Seniorenteams die gaan trainen in groepen van 2 moeten dit vooraf melden bij de voorzitter van de afdeling waaronder zij vallen.
    • De tweetallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen, er moet duidelijke herkenbaarheid zijn wie bij welke groep hoort.
    • Ten allen tijden moet er 1,5 meter afstand gehouden worden. Onderlinge wedstrijdjes zijn niet toegestaan.
    • Per veld mag 1 team trainen. (Voetbal max. 16 personen per veld, Korfbal max. 20 personen per veld.)
  • De kleed- en doucheruimtes, overige ruimtes en kantine blijven gesloten.
  • Neem je eigen bidon (of waterfles) mee om uit te drinken.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Korfbal Wedstrijden en Trainingen in de zaal:

• Binnensporten zijn niet toegestaan.

Kantine en terras:

Vanaf 29-9-2020 is de kantine en het terras gesloten.

Veel gestelde vragen:

Op onderstaande links van de Rijksoverheid, KNVB en KNKV zijn de meest gestelde vragen gebundeld. Deze FAQ wordt continu bijgewerkt. Houd deze pagina dus regelmatig in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en ontwikkelingen.

Rijksoverheid:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

KNVB:  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

KNKV:  https://www.knkv.nl/faqcorona

Wij rekenen op jullie medewerking om het sporten zo veilig mogelijk te laten verlopen!