Korfbalsters vergeten zichzelf te belonen

21 april 2024 21:30

Vandaag stond De Korfrakkers op het programma. De Korfrakkers is een team wat bekend staat om hun snelheid, doorzettingsvermogen en sprongkracht. Dit was vanaf minuut één zichtbaar. De Korfrakkers namen de leiding in de wedstrijd. In het begin konden de meiden van Prinses Irene nog terug komen, maar na een tussenstand van 3-2 schoten de meiden uit Erp uit alle hoeken en gaten raak. Met een 10-3 tussenstand gingen de dames rusten. Er werd hard gewerkt en door coaches Auke en Stefan werd benoemd waar de Korfrakkers erg scherp zijn en dat dat eruit gehaald moesten worden. De tweede helft werd er goed gekorfbald, maar doelpunten bleven uit. Einduitslag 18-7. Veel leerpunten, maar positief aan deze wedstrijd was dat er goed werd gecombineerd. Aan de afronding moet nog gewerkt worden.

De eerste helft opende na 3 minuten de Korfrakkers de score via een strafworp. Kort daarna waren zij opnieuw zuiver, dit maal twee keer achter elkaar. Hierna kon ook Prinses Irene iets terug doen. Via een strafworp van Florance werd het 3-1. De verdediging hield het goed dicht en Jill wist daar dankbaar gebruik van te maken. Zij scoorde van ver. Hierna scoorden de ploegen om en om. Voor Prinses Irene deed dat opnieuw Florance. Dit keer van ver. Met een tussenstand van 4-3 zetten de Korfrakkers aan. Zij wisten maar liefst zes keer achter elkaar raak te gooien. Prinses Irene liet wel goed korfbal zien op bepaalde momenten, maar helaas zonder doelpunten. Het rustsignaal luidde met een tussenstand van 10-3.

In de tweede helft was het weer de Korfrakkers die de score opende. Gaby wist hier een doelpunt tegenover te zetten. Zij maakte een afstandsschot. Korfrakkers liet hun doorzettingsvermogen zien en scoorde er weer twee op rij. Wissels werden ingebracht en Laura gooide een korte kans binnen. Helaas wist een seconde later Korfrakkers van een fout van Prinses Irene te profiteren en vergrote de afstand (14-5). De aanvallen van Prinses Irene duurden steeds langer en de kansen werden steeds beter. Helaas wisten de meiden uit Nistelrode zich niet te belonen, daarentegen scoorde Korfrakkers hun 15e van de dag. Lisan maakt hierna een goede actie en wist een strafworp uit te lokken. Deze legde ze koelbloedig binnen 15-6. Ondanks de grote achterstand, bleef Prinses Irene knokken voor elke bal. Nadat de Korfrakkers er nog drie maakte, sloot Maurie de wedstrijd af door nog een strafworp te maken. Met een eindstand van 18-7 kunnen de meiden terug kijken op een wedstrijd waarin hard is gewerkt, maar helaas de afronding onder de maat was.

Volgende week hebben de korfbalsters een weekje rust, 5 mei spelen de thuis tegen Oranje wit. Een ploeg die Prinses Irene meer ligt.