Korfbalsters door in strijd voor lijfsbehoud na winst tegen Swift/HBSV!

3 maart 2024 21:00

Vandaag speelde Prinses Irene haar tweede play-down wedstrijd tegen Swift/HBSV. Na de eerste wedstrijd met 13-10 te hebben gewonnen, was het vooral voor Swift/HBSV zaak om te winnen. Zij schoten dan ook uit de startblokken. Prinses Irene liet al snel haar veerkracht zien en kwamen voor rust nog langszij en erover. De tweede helft bleef spannend! Swift/HBSV maakte nog gelijk, maar lang konden zij daar niet van genieten. Prinses Irene liet zien wat ze waard waren en trok de winst naar zich toe.

Spannende eerste helft
Zondag 3 maart om 14.00 uur floot de prima leidende scheidsrechter B. Komduur voor de start van de wedstrijd. De hal was zowel zwart-wit als oranje versierd en de spanning was zichtbaar bij beide ploegen. Het was Swift/HBSV dat na 1 minuut de score van de dag opende. Gaby maakte in dezelfde minuut de gelijkmaker voor Prinses Irene. Hierna was het stuivertje wisselen tot een tussenstand van 4-4. Voor Prinses Irene scoorde Maurie twee keer en Florance een keer. Hierna nam Swift/HBSV de leiding in de wedstrijd. Zij wisten drie keer achter elkaar in de korf te gooien. Coaches Auke Verwer en Stefan Klokgieters brachten wat tactische wissels en de meiden van Prinses Irene bleven met vertrouwen spelen. De verdediging kreeg steeds meer grip op Swift/HBSV en Noor bracht de stand weer wat dichterbij: 7-5. Swift/HBSV scoorde van ver nog de 8-5. Met nog 8 minuten te spelen in de eerste helft maakte Nora de 8-6. De aanvallen werden goed uitgespeeld, waardoor Maurie opnieuw kon scoren. Ook liet Noor zien goed op schot te zijn, zij bracht de stand gelijk (8-8). Prinses Irene zat in de flow en in de laatste minuut voor rust maakte Kim de 8-9. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft vol vertrouwen
In de tweede helft duurde het even voordat er gescoord werd. Het was na vijf minuten Florance die de voorsprong iets vergrootte door een korte kans binnen te leggen. Swift/HBSV begon de druk op te voeren. Hierdoor konden zij weer wat terug doen (9-10). Gaby zorgde ervoor dat het gaatje weer terug naar 2 punten ging, zij scoorde van ver. Hierna stonden beide ploegen goed te verdedigen. Toch was het Prinses Irene dat een foutje maakte, waardoor Swift/HBSV een strafworp kreeg toegewezen. Deze wisten ze, na een aantal eerdere missers, koelbloedig binnen te leggen, 10-11. Snel maakte Maurie haar vierde van de dag. Aan de kant van Swift/HBSV werd meerdere malen benoemd dat het erop of eronder was en dat ze moesten aanhaken. Prinses Irene moest even schakelen na een aantal wissels van de tegenstander. Swift/HBSV maakte daar gebruik van en maakte er twee op rij. Hierdoor was de stand weer gelijk (12-12). Swift/HBSV leek meer vertrouwen te krijgen, echter liet Prinses Irene zich niet kennen. Omdat Swift/HBSV met meer dan drie doelpunten moest winnen, namen ze steeds meer risico in de verdediging. Dit leek averechts te werken. Kim maakte dankbaar gebruik van een foutje van Swift/HBSV. Dit was weer een startsein van een doelpuntenregen voor Prinses Irene. Florance,  Jill en Lisan scoorden wat leidde tot een tussenstand van 12-16. Swift/HBSV deed nog wat terug. Prinses Irene was hier niet van onder de indruk. Met nog vier minuten op de klok, speelden ze de wedstrijd netjes uit. Florance en Gaby scoorden nog voor de ploeg uit Nistelrode (13-18). Voor Prinses Irene was het duidelijk dat de winst binnen was, toch wist Swift/HBSV nog twee kansen te verzilveren. Helaas voor Swift/HBSV was dit niet genoeg, want kort hierna klonk het eindsignaal en konden de meiden van Prinses Irene met een eindstand van 15-18 richting Nistelrode. Voor Swift/HBSV betekent dit dat ze volgend seizoen in de overgangsklasse spelen. Voor Prinses Irene betekent dit dat zij zich klaar mogen maken voor een nieuwe ronde play-down wedstrijden. Dit zal zijn op 10 en 17 maart tegen Corridor uit Son en Breugel.

Maurie Verstegen (4), Kim van Schijndel (2), Lisan Mikkers (1), Jill van Niftrik (1), Noor Theunisz (2), Gaby van Santvoort (3), Florance Waals (4), Evi van de Broek