Verlies zonder consequenties voor korfbalsters

5 februari 2024 9:15

Zondag 4 februari speelden onze korfbalsters tegen Stormvogels uit Luyksgestel. In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, in de tweede helft was het toch Stormvogels die een stijgende lijn konden doortrekken. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 7-14.

De dames van Prinses Irene startten niet fel genoeg, en zo kon Stormvogels binnen 1 minuut twee doelpunten binnen leggen. Eén ding was zeker de knop moest om, de wedstrijd is begonnen. Voor Prinses Irene waren het Guusje, Maurie en Gaby die het mandje wisten te vinden. Stand 3-2. Door het sterk verdedigende werk van beide ploegen vielen er enige tijd geen doelpunten. Vlak voor rust was het toch Stormvogels die nog 2 keer scoorde, ruststand 3-4.

Na een duidelijke bespreking gingen de dames van Irene met volle strijdlust het veld weer op. Jill wist hierbij meteen van ver te scoren en zo was de stand weer gelijk. Stormvogels liet het hier niet bij zitten en scoorde binnen 4 minuten tijd drie doelpunten. Laura rondde een mooie korte kans af, stand 5-7. De focus bij Prinses Irene werd minder. Stormvogels maakte hier goed gebruik van en wist maar liefst 4 keer te scoren. Gaby wist het laatste doelpunt van vandaag aan de kant van Prinses Irene netjes binnen te leggen. Hierna scoorde Stormvogels nog twee keer en werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 7-14.

De dames uit Nistelrode zullen de knop komende twee weken om moeten schakelen en zich klaar moeten gaan maken voor de play-down wedstrijden. Ze zullen het in de eerste ronde twee keer opnemen tegen Swift/HBSV, de nummer 5 uit de andere poule van de Hoofdklasse.  Op 25 februari zal in sporthal De Overbeek de eerste wedstrijd worden gespeeld. De verliezer van deze 2 wedstrijden degradeert alsnog.

Nora Schouten, Gaby van Santvoort(2), Florance Waals, Kim van Schijndel(1), Maurie Verstegen(1), Guusje van de brand(1), Jill van Niftrik(1), Lisan Mikkers