Korfbalsters lopen verdiende punten mis

15 oktober 2023 20:00

Vandaag reisden de meiden af naar Ottersum. Ze wisten vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Prinses Irene startte sterk en gingen er vol voor. De eerste helft was spannend en eindigde in 5-5. In de 2de helft stonden ze zelfs 4 punten voor, maar Vios/Spes kreeg weer het vertrouwen waardoor ze de laatste 10 min veel van ver hebben gescoord. De wedstrijd eindigde helaas in een 14-10 eindstand.

Al snel wist Florance de score te openen uit een ver schot. Vios/Spes wist hier snel op te reageren en maakte de stand 1-1. Noor wist goed uit de korf weg te trekken en wist het mandje te vinden. Ook Vios/Spes wist dat weer te doen. De stand ging om en om. Na voorloop van de eerste helft stond de verdediging van Prinses Irene sterk. Door een goed uitgespeelde actie, maakte Florance een kort kansje. Vios/spes scoorde twee keer van ver, waardoor de stand 4-3 werd. Prinses Irene kon goed mee, maakte mooie aanvallen en maakte de kansen ook af. Lisan schoot van ver. Ze kregen ook weer een strafworp tegen. Net voor rust wist Gaby een vrije bal binnen te leggen. Ruststand 5-5.

Vaak na rust krijgen de meiden van Prinses Irene de eerste 10 minuten veel doelpunten tegen. In de rust werd er dan ook door coaches Auke Verwer en Stefan Klokgieters gezegd dat we meteen geconcentreerd moesten starten en in de aanval veel kansen moesten nemen. Met veel vertrouwen startte de 2de helft. Kim legde een korte kans binnen, maar ook Vios/Spes wist te scoren. Vlak daarna wist Florance haar derde van vandaag te scoren, Gaby en invalster Jill scoorden uit een vrije worp en Noor uit een schot. Dit was een hele sterke fase van Prinses Irene, de stand was dan ook 6-10. Hierna ging Vios/Spes veel wisselen, waardoor de meiden moesten schakelen. Vios/Spes gingen hun kansen afmaken,  voornamelijk afstandsschoten, waardoor ze de stand naar 14-10 brachten. Prinses Irene wist helaas niet meer te scoren en gingen met 0 punten naar huis. Ondanks het verlies kijken de coaches en meiden terug op een zeer goede wedstrijd tegen de koploper en kunnen met een goed gevoel de zaal in!

Maurie Verstegen, Gaby v Santvoort (2), Evi vd Broek, Florance Waals (3), Lisan Mikkers (1), Noor Theunisz (2), Nora Schouten, Kim v Schijndel (1).