Korfbal 1 verliest in Leunen

17 september 2023 19:30

Vandaag namen de korfbalsters het op tegen de dames van Oranje Wit uit Leunen. Het was een spannende wedstrijd, waarin te merken was dat de dames aan elkaar gewaagd waren. De dames uit Nistelrode hadden een goede start, waarin de opdrachten goed werden uitgevoerd. Na de rust (5-7) begon Oranje Wit vol goede moed, waardoor zij weer dichterbij kwamen. Tot aan de laatste minuut werd er geknokt voor de punten. Ondanks de vele goede kansen, lukte het Prinses Irene niet om de voorsprong te behouden. De wedstrijd werd met een klein verschil verloren, met een einduitslag van 11-9.

Prinses Irene startte vol vertrouwen aan de wedstrijd. Dit was ook te merken toen Florance vrij snel na het start signaal 2x scoorde met een afstandsschot en korte kans. Kort daarna wist ook Oranje Wit een doelpunt te maken. Prinses Irene had de opdracht gekregen om de goede kansen uit te spelen. Lisan zorgde voor een goede kans en wist een mooi afstandsschot te scoren (1-3). Prinses Irene deed hun best om het Oranje Wit lastig te maken, maar Oranje Wit liet het hier niet bij zitten. Zij wisten, door twee keer te scoren, de stand weer gelijk te maken. In de aanval kon Noor onder de korf weg trekken, waardoor ze met een korte kans wist te scoren. Ook scoorde ze met een afstandsschot. Hierdoor stond Prinses Irene weer op voorsprong (3-5). Verder werd er in de eerste helft over en weer door beide partijen nog twee keer gescoord. Aan de kant van Prinses Irene werd er door Maurie en Evi, die vandaag haar debuut maakte als basisspeelster van senioren 1, met een afstandsschot gescoord. De dames gingen tevreden de rust in met een voorsprong van 5-7.

In de rust gaven de coaches Auke en Stefan aan dat ze tevreden waren over de eerste helft en dat het belangrijk was om dit verder door te zetten. Helaas werd de tweede helft minder sterk gestart, waardoor Oranje Wit terug kon komen in de wedstrijd. Prinses Irene was minder scherp in de verdediging, waardoor Oranje Wit zowel afstandsschoten als doorloopballen wist te scoren. Zij scoorden 4x en kwamen op een voorsprong 9-7. Dit zorgde ervoor dat Prinses Irene nog harder moest knokken. Kim wist vrij snel met een afstandsschot te scoren. Maar Oranje Wit kreeg in die zelfde minuut ook de kans om de voorsprong op twee punten te houden (10-8). Noor wist daarna nog een keer aan de kant van Prinses Irene te scoren. Ondanks dat er werd gezocht naar de goede kansen lukte het niet om de wedstrijd met winst af te sluiten. Het was Oranje Wit die wel wist te scoren waardoor zij de wedstrijd wonnen met 11-9.

Maurie Verstegen (1),  Florance Waals (2), Kim van Schijndel (1), Lisan Mikkers (1), Gaby van Santvoort , Noor Theunisz (3), Evi van de Broek (1) en Nora Schouten