Prinses Irene weet zich goed te weren

21 januari 2018 19:30

Al vanaf minuut 1 liet de Korfrakkers merken dat Prinses Irene een moeilijke middag zou gaan krijgen. De Korfrakkers was in de afronding beter, en Prinses Irene had weer meer moeite met scoren. Desondanks kan Prinses Irene tevreden zijn over het verweer dat ze te bieden hadden tegen deze moeilijke tegenstander. In de rust keek Prinses Irene nog tegen een 4-11 achterstand aan, maar in de tweede helft begon het meer te scoren. Uiteindelijk keerde Prinses Irene huiswaarts met een 21-11 eindstand.

De 1e helft vooral voor Korfrakkers
Meteen in de eerste minuut wist Korfrakkers van afstand de korf te vinden. Ook Prinses Irene schoot meteen in de eerste aanval raak: dit ging via een afstandschot van Maddy van Dijk. Korfrakkers nam weer het intiatief, maar ook Nora Schouten legde een slimme kans vanuit de steun binnen. Daarna namen de Korfrakkers afstand van Prinses Irene door viermaal achter elkaar te scoren. Sanne Pluk zette daar een afstandschot tegenover, maar de Korfrakkers bleven de korf vinden. De Korfrakkers liet zien het spelletje vanuit het gemengd korfbal te willen spelen, en waren erg dynamisch over het hele veld. De meiden uit Erp bleven veel in balbezit, en konden daardoor de beste kansen uitspelen. Toch waren er ook complimenten voor Prinses Irene, die zich niet zomaar aan de kant lieten zetten. Evy van den Akker scoorde nog voor Prinses Irene en de rust werd ingegaan met een 4-11 tussenstand.

Prinses Irene houdt zich sterk
In de tweede helft had Prinses Irene het zowel aanvallend als verdedigend beter onder controle. Het eerste doelpunt in de tweede helft voor Prinses Irene kwam van Sanne Pluk en ook Evy van den Akker scoorde van afstand raak. De net voor rust in het veld gekomen Laura van de Ven liet zien weer aanwezig te zijn, en gooide ook een afstandschot voor Prinses Irene binnen. Complimenten waren er na rust voor het verdedigende werk van Prinses Irene, want de Korfrakkers mocht niet, net zoals in de eerste helft, meer dan twee keer achter elkaar scoren. Daardoor wist Prinses Irene de afstand op het scorebord te beperken.  Lotte Wilbers, die ook nog maar net in het veld stond, schoot ook van afstand raak. Maddy van Dijk liet haar kwaliteiten van afstand nog een keer zien, en Laura van de Ven legde nog twee terechte strafworpen binnen die door mooie acties van onder andere Nora Schouten waren veroorzaakt. Al met al een wedstrijd waarin duidelijk was dat de Korfrakkers op alle fronten beter en sterker stond dan de formatie van Prinses Irene. Daarentegen was het ook een wedstrijd waarin Prinses Irene haar groei kon laten zien die ze dit seizoen meemaken, en waarin genoeg mooie momenten zaten om mee te nemen naar de volgende wedstrijden.

Het tweede team speelde een mooie wedstrijd tegen Korfrakkers 3, en namen de punten mee naar huis. Lees hier  het verslag.