Weer geen punten voor korfbal 1

19 november 2023 21:45

Vandaag namen de korfbalsters het op tegen de dames uit Ysselsteyn. In de wedstrijd werd er hard gewerkt voor de punten, toch lukte het Prinses Irene niet om mee te blijven scoren. Voor de wedstrijd werd in het kleedhok verteld dat de Peelkorf veel druk zou geven en dat wij moesten proberen het vak klein te houden om tot kansen te komen. Echter werd dit niet direct goed uitgevoerd, waardoor we ons zelf naar buiten lieten drukken. De dames gingen de rust in met een 4-2 achterstand. Het lukte de dames niet om de achterstand in te halen. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met een einduitslag van 14-8.

Prinses Irene startte vol vertrouwen de wedstrijd. Florance wist met een korte kans na vijf minuten de score te openen aan de kant van Prinses Irene. Al snel bleek het om een fysieke wedstrijd te gaan. De dames van de Peelkorf zaten bij de lijn al kort met het verdedigen. In de aanval was het lastig om onder deze druk uit te komen. Het was de Peelkorf die daarna de korf wist te vinden. Vrij snel daarna wist Noor te scoren met een mooi afstandsschot (1-2). Daarna bleven de kansen bij Prinses Irene weg. De Peelkorf wist wel nog drie keer te scoren. Hierdoor gingen we de rust in met een tussenstand van 4-2.

In de rust kregen de dames uit Nistelrode nog wat tips mee om meer onder de druk uit te komen, zodat er betere kansen gecreëerd konden worden. Verdedigend werden de taken goed uitgevoerd. Aanvallend moest er meer gescoord worden. De tweede helft werd niet direct scherp gestart, de Peelkorf maakte hier gebruik van en bracht de stand naar 6-2. De trainers kozen ervoor om verschillende wissels toe te passen. Door beide ploegen werden er meerdere doelpunten gescoord. Aan de kant van Prinses Irene waren dit Florance, Maurie en Jill die twee keer wist te scoren (9-6). Met nog 10 minuten op de klok was het de Peelkorf die twee keer raak wist te schieten. Florance maakte met een strafworp 12-7. De dames werden nog een keer in de time out toegesproken. Hoe hard er ook gewerkt werd, het werd niet beloond. De Peelkorf hield de overhand en Florance scoorde nog een keer vanuit een strafworp. De wedstrijd werd afgesloten en verloren met een eindstand van 14-8

Maurie Verstegen (1),  Florance Waals (4), Kim van Schijndel, Jill van Niftrik (2), Gaby van Santvoort , Noor Theunisz (1), Evi van de Broek en Nora Schouten