Korfbalsters stunten tegen Spes

27 november 2017 8:15

De Prinses Irene meiden waren zondagmiddag in eigen hal een collectief. Spes mocht maar één keer op voorsprong komen met de 0-1, maar daarna nam Prinses Irene elke keer het initiatief tot scoren. Tot de 3-3 ging het gelijk op, maar Prinses Irene was vastberaden de punten te behouden. Met een 8-7 ruststand was de race nog lang niet gelopen, maar de kracht van Prinses Irene zwakte ook na rust niet af. Na rust werd de marge zelfs uitgebouwd tot uiteindelijk 4 doelpunten en een eindstand van 15-11 verscheen op het scorebord.

Prinses Irene samen sterk
Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Linda van Venrooij, die afgelopen woendag een jaar geleden plotseling het leven achter zich liet. De meiden van Prinses Irene waren tot op het bot gebrand om vandaag de punten in eigen huis te houden voor Linda. De eerste aanval verliep echter niet goed, en de bal werd onnodig snel verloren. Aan de andere kant wist Spes wel de bal binnen te gooien en bracht de stand op 0-1. Hier lieten de meiden van Prinses Irene het niet bij zitten, en strijdlustig gooide Laura van de Ven de eerste bal voor Prinses Irene van afstand raak. Maddy van Dijk (foto) was vandaag weer aanvallend aanwezig, en maakte scherpe acties. Een van deze acties werd door de scheidsrechter beloond met een strafworp, die Evy van de Akker koelbloedig binnengooide. Verdedigend stond Prinses Irene vandaag samen sterk, haalden ze veel rebounds weg bij Spes en konden ze zelfs de schotklok een aantal keer laten afgaan aan Spes kant.  Laura van de Ven scoorde via een korte kans en Maddy van Dijk (2x) en Hilde Pittens scoorden van afstand. Daarmee werd de voorsprong uitgebouwd tot 6-3. Spes liet zien veerkrachtig te zijn en scoorde tweemaal: 6-5. Evy van den Akker en Laura van de Ven waren het hier niet mee eens en brachten opnieuw de stand tot een marge van 3. Net voor rust wist Spes echter met twee doelpunten vlak achter elkaar terug te komen tot een stand van 8-7.

Prinses Irene oppermachtig
In de rust werden versterkende woorden uitgesproken naar elkaar en iedereen voelde dat er vandaag echt kansen waren om te winnen. Gaby van Santvoort scoorde meteen na rust van afstand en bekrachtigde dat gevoel. Laura van de Ven en Maddy van Dijk scoorden beiden van afstand, en Spes wist nog wat terug te doen met een korte kans en een doorloopbal. Daarna had Prinses Irene een hele sterke fase, waarin ze Spes konden breken. Esther van Venrooij werd in de tweede helft aanvallend ingebracht en speelde sterk in van Venrooij's positie: de aangeef. Door vier maal achter elkaar te scoren werd de stand uitgebouwd tot een 15-9 stand. Laura van de Ven, Annelies Thijssen en twee keer Gaby van Santvoort deden dit voor Prinses Irene. Daarna kwam er iets te veel rust in de Prinses Irene formatie, waardoor aanvallend de kansen niet meer goed uitgespeeld konden worden. Spes deed dit nog wel, door twee keer te scoren. Daar hoefde Prinses Irene met deze stand gelukkig niet meer bang van te worden, en de punten bleven in Nistelrode. Uit deze sterke overwinning kan Prinses Irene kracht halen voor de derby volgende week tegen Altior.

Sanne Pluk, Maddy van Dijk (3), Evy van den Akker (2), Gaby van Santvoort (3), Annelies Thijssen (1), Hilde Pittens (1), Laura van de Ven (5), Linda van Tilburg
Wisselspeelster:
Esther van Venrooij

Ook het tweede team was vandaag de betere ploeg, en behaalde twee punten in eigen huis door te winnen van Dakos met 12-9. Zie hier het verslag.