Korfbalsters verliezen eerste wedstrijd in 2018

7 januari 2018 22:00

De eerste wedstrijd van 2018 werd verloren tegen Be Quick. Be Quick was over de hele linie sterker, en Prinses Irene moest dan ook haar meerdere erkennen in de ploeg uit Nuland. Waar Prinses Irene in de eerste helft nog redelijk kon bijblijven, met een 12-8 stand werd er gerust, had Be Quick in de tweede helft duidelijk de touwtjes in handen. De wedstrijd eindigde met een 27-13 stand op het scorebord.

Veel afstandschoten
Prinses Irene begon niet scherp aan de wedstrijd. Hoewel er duidelijke afspraken waren gemaakt over hoe er gespeeld moest gaan worden, kreeg Prinses Irene haar draai in het begin nog niet gevonden. Annelies Thijssen opende de score voor Prinses Irene met een afstandschot, maar toen had Be Quick er al drie in liggen. Ook Gaby van Santvoort vond van ver de korf. Daarna liep Be Quick weer uit door viermaal achtereenvolgens te scoren, wat de score bepaalde op 8-2. Prinses Irene gaf zich echter niet zomaar gewonnen, en zowel Laura van de Ven als Annelies Thijssen scoorden van afstand. De net in het veld gekomen Linda van Tilburg scoorde ook via een slimme kans, waardoor de marge weer teruggebracht werd tot vier doelpunten. Be Quick liet zien dat zij de grote voorsprong niet weg wilden geven, maar Prinses Irene bleef vechten voor de goede kansen en scoorde drie keer achter elkaar via Gaby van Santvoort, Evy van den Akker en Nora Schouten. 5 seconde voor rust wist Be Quick nog te scoren, wat resulteerde in een 12-8 ruststand.

Be Quick draaide als een tierelier
Prinses Irene werd in de rust op scherp gezet, en voelde dat ze vandaag niet per se de mindere hoefde te zijn. Meteen na rust scoorden Gaby van Santvoort via een korte kans en Laura van de Ven met een strafworp voor Prinses Irene, waardoor er nog volop hoop was bij het Prinses Irene publiek. Wat er daarna gebeurde was geen vinger op te leggen, maar de motor van Be Quick draaide ineens als een tierelier. Het ene na het andere afstandschot bleef vallen, en Prinses Irene kreeg daar geen vat op. In deze fase van de wedstrijd werd de winnaar al definitief bepaald, want pas bij een 20-10 stand kon Laura van de Ven een verdiende strafworp binnen leggen. Ook Annelies Thijssen wist de korf voor Prinses Irene nog te vinden van afstand en Laura van de Ven scoorde de laatste voor Prinses Irene via een vrije worp. Be Quick was al die tijd niet meer te stoppen, en kon terecht de overwinning vieren met een 27-13 eindstand op het scorebord.

Opstelling en scores
Laura van de Ven (4), Evy van den Akker (1), Nora Schouten (1), Annelies Thijssen (3), Sanne Pluk, Gaby van Santvoort (3), Hilde Pittens, Maddy van Dijk
Wisselspeelsters
Linda van Tilburg (1), Lotte Wilbers

Het tweede team nam in een niet al te beste wedstrijd vandaag wel de punten mee naar huis, en won met 9-11. Lees hier het verslag.