Verdiende winst ondanks slordige wedstrijd

10 maart 2024 23:15

Speciaal voor de eerste play down wedstrijd was er vandaag een bus geregeld. We gingen met meerdere supporters, jong en oud, naar Son en Breugel. De wedstrijd is uiteindelijk geƫindigd in een stand van 8-15. Prinses Irene gaat dus met zeven doelpunten verschil de volgende wedstrijd in.

Florance wist het eerste doelpunt van de middag te maken met een mooi afstandsschot. Hierna wisten ook Noor en Guusje een doelpunt te maken, waardoor de dames uit Nistelrode op een voorsprong kwamen. Corridor, die dit zaalseizoen kampioen zijn geworden in de overgangsklasse, wist in het begin goed mee te scoren, waardoor Prinses Irene moeilijk afstand kon nemen. Ondanks dat waren er wel genoeg kansen, alleen moesten de dames duidelijk wennen dat er geen schotklok was en dat ze de eerste kans nemen niet zo snel hoefden te nemen. Zo wisten Florance, Nora, Guusje en Maurie voor rust nog verschillende doelpunten te maken wat betekende dat ze met 4-9 de rust in gingen.

Dit was een goed gevoel en betekende dat ze verder konden uitbouwen. Wel was het nu zaak om de slordigheidjes eruit te halen en niet op het niveau van Corridor te gaan spelen.

Gaby wist na rust een goede actie te maken en beloonde dit met een doelpunt. Prinses Irene werd slordiger en maakte daardoor overtredingen die niet nodig waren. Hierdoor wist Corridor even dichterbij te komen en kwamen tot een stand van 7-11. Dit duurde niet lang, want Nora, Kim en Noor wisten mooie doelpunten te maken waarmee het verschil weer groter werd met een stand van 7-14. Er werd nog een time-out genomen door coaches Auke en Stefan waarin verteld werd dat het belangrijk was om de rust te houden en vooral het verschil in stand nog groter te maken. Nora wist in de laatste minuut haar vierde doelpunt van de middag te maken, waarmee de wedstrijd met een eindstand van 8-15 afgefloten werd.

Prinses Irene kon met een volle bus vol trouwe supporters richting Nistelrode om daar de winst te vieren.

Volgende week spelen de meiden thuis om 13:15 tegen Corridor. Aankomende week wordt er nog goed getraind om ook 17 maart de punten in Nistelrode te houden.

Kim van Schijndel (1), Florance Waals (3), Gaby van Santvoort (1), Maurie Verstegen (2), Lisan Mikkers, Noor Theunisz (2), Guusje vd Brand (2), Nora Schouten (4)