Korfbalsters laten sterke 2e helft zien.

10 december 2023 20:45

Vandaag gingen de dames van Prinses Irene de strijd aan tegen Stormvogels!
De Stormvogels namen een voorsprong in de eerste minuten en bouwden dit uit tot een 9-3 ruststand. Prinses Irene kwam goed terug en uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 13-12! We hebben tot de laatste minuut allemaal gestreden!

De dames van Prinses Irene startten niet fel genoeg, waardoor we snel op een achterstand van 3-0 kwamen. Er werd een time out genomen aan de kant van Prinses Irene om de dames even goed op scherp te zetten en er alles aan te doen om de stand om te keren!
Meteen daarna opende Lisan de korf met de eerste strafworp (3-1).  De verdedigende taktiek werkte wel, maar er werden andere fouten gemaakt. Ook werd aanvallend nog niet voldoende rendement gehaald. De eerste helft wist Stormvogels een goede voorsprong te pakken, dit zorgde voor een ruststand van 9-3.

Na een goede bespreking in de rust kwamen de meiden sterk uit het kleedlokaal en gingen we het de tegenpartij nog flink lastig maken! Prinses Irene wist in de eerste 4 minuten meteen 3 doelpunten te scoren. Florance en Kim wisten allebei een mooie strafworp te scoren en op Nora werd een strakke pass gegeven voor een korte kans (9-6). Er werd fel gestreden voor de bal. Het publiek van de tegenpartij was flink aan het roepen tegen ons, maar vooral tegen de scheids! Wij lieten ons niet kennen en gingen super fanatiek door! Prinses Irene kon de stand terugbrengen naar 10-9.
De laatste 10 minuten was het zo ontzettend spannend, het liep gelijk op! De coach van de tegenpartij ontving nog een gele kaart. De aanval had nog mooie kansen, maar vielen er helaas niet in.  We sloten de wedstrijd af met eindstand van 13-12!
Vooral de strijd in de 2e helft gaf ons veel vertrouwen en daardoor gaan we volgende week vol goede moed beginnen aan de 2e helft van de zaalcompetitie uit tegen Altior.

Florance Waals (2), Gaby van Santvoort (2), Guusje vd Brand, Nora Schouten (1), Kim van Schijndel (1), Lisan Mikkers (1), Noor Theunisz (2), Jill van Niftrik (1)