Be Quick 3 - Prinses Irene 2 9-11

7 januari 2018 17:45

Rita Pater

In een niet al te beste wedstrijd van Prinses Irene zijde, werd de laatste wedstrijd van de 1e ronde zaalcompetitie gelukkig toch winnend afgesloten en konden we onze knappe eerste positie op de ranglijst handhaven.

Be Quick begon op een hoog tempo aan de wedstrijd en wisten meteen van ver het mandje te vinden. Onze dames zijn gelukkig tegenwoordig niet meer zo snel geintimideerd door een tegenstander en wisten door een mooie one-hander van Lina en twee doelpunten van Lotte, een strafworp en een afstandsschot de achterstand om te buigen naar een 1-3 voorsprong. Ons spel was echter rommelig met veel fouten. Ook kon 1 vak zijn draai maar niet vinden vandaag. Er werd echter wel door alle dames keihard gewerkt en dat dit ook tot resultaat kan leiden, bleek wel vandaag. Be Quick vond weer de aansluiting door twee keer te scoren. Dat Anne zich heeft ontwikkeld tot een echte vrije worp specialist liet ze ook vandaag weer zien. Ze zette ons weer op voorsprong met een uitstekend genomen vrije worp en meteen daarna wist ze ook uit een korte kans te scoren. Be Quick kon nog 1x wat terugdoen voor de rust en verkleinde de achterstand naar 4-5.
Na de rust werd ons spel helaas niet veel beter, maar er werd wel keihard geknokt voor de overwinning. Uit een goede aanval werd een compleet vrijstaande Lizelle gevonden en zij liet zien dat dit echt haar kansen zijn om te scoren. Ze bleef dan ook zeer koelbloedig en gooide de bal binnen. Be Quick wist uit een korte kans weer op 5-6 te komen, maar in dezelfde minuut wist Carolien de voorsprong weer naar twee te brengen door een korte kans te benutten. Het bleeft echter een hele spannende strijd. Be Quick was zeker de meer ervaren ploeg, maar bij Prinses Irene werd er keihard gewerkt. Be Quick wist wederom 2x raak te schiet en bracht zo weer een gelijke stand op het bord van 7-7. Lotte scoorde haar derde van de middag en zette ons weer op een voorsprong. Marleen scoorde ook prachtig van afstand 7-9. Be Quick scoorde ook van ver 8-9. Esther bleef erg rustig toen haar een strafworp werd toegekend en wist de voorsprong weer op twee te brengen 8-10. Be Quick bleef knokken en scoorde wederom van ver. Echter onze dames waren niet meer van plan de overwinning weg te geven. Laura wist de 9-11 op het scorebord te brengen wat ook de eindstand werd van deze wedstrijd. De ploegen in onze poule liggen allemaal heel dicht bij elkaar, dus het is iedere week knokken voor de punten. 1 verliespunt in deze eerste helft van de zaalcompetitie is dan ook een resultaat waar jullie gerust heel trots op mogen zijn.
Maddy, Laura en Gaby fijn dat jullie weer van de partij waren vandaag!

Esther v. Venrooij (1x), Robin vd Boom, Lina v. Dijk (1x), Lizelle v. Zuthphen (1x), Anne Schouten (2x), Lotte Wilbers (3x), Carolien v. Santvoort (1x), Marleen Thijssen (1x)

Wisselspeelsters: Anke v. Leuken, Lizan Kerkhof, Laura vd Ven (1x), Maddy v Dijk, Gaby v. Santvoort