Prinses Irene verliest in Someren

9 oktober 2022 19:45

Vandaag namen de korfbalsters het op tegen de dames uit Someren, die onder leiding staan van oud-coach Arno Theunisse. Het was een spannende wedstrijd, waar de score dicht bij elkaar bleef en beide ploegen gedreven waren de winst te pakken. Beide ploegen wisten met hun acties de verdediger op hun verkeerde been te zetten en te scoren. Tot aan de laatste minuut werd er geknokt voor de punten. Ondanks de vele goede kansen, lukte het Prinses Irene niet om de winst te pakken. De wedstrijd werd met een klein verschil verloren, namelijk met 14-13.

In de vierde minuut opende Gaby van Santvoort de score met een mooi afstandsschot voor Prinses Irene. Kort daarna wist ook DAKOS de korf te vinden. Prinses Irene had de taak om geduldig te zijn en de goede kansen uit te spelen. Zo wist Laura van de Ven met een afstandsschot de voorsprong te pakken (1-2). Dit was helaas van korte duur, want in dezelfde minuut wist Dakos hetzelfde te doen. Daarna scoorden zij nog twee keer en zo werd het 4-2. De dames van Prinses Irene lieten het hier niet bij zitten en kwamen snel terug, het was Kim van Schijndel die heel rustig haar strafworp in de korf gooide. Daarna werden er twee afstandsschoten gescoord door Laura van de Ven en Gaby van Santvoort, waardoor de stand 4-5 werd. Vervolgens ging het heen en weer. Zowel DAKOS als Prinses Irene wisten het mandje te vinden. Laura van de Ven scoorde een strafworp. Gaby van Santvoort en Josje Reijnders wisten te scoren met een afstandsschot. Uiteindelijk gingen de dames de rust in met een kleine voorsprong van 7-8.

In de tweede helft hadden de dames van Prinses Irene moeite met scoren. Coach Petra Steenhuis koos er dan ook voor om gebruik te maken van de wissels uit het tweede. DAKOS daarentegen wist vier keer achter elkaar te scoren. Hierdoor kreeg de stand een andere wending (11-8). Pas in de 15de minuut lukte het Prinses Irene om weer te scoren. Maurie Verstegen maakte een afstandsschot waardoor het 11-9 werd. Het bleef de hele tweede helft dan ook spannend. DAKOS scoorde twee keer, maar ook Anouk van Grunsven wist haar tegenstander op het verkeerde been te zetten (12-10). In de eindfase was de moed nog zeker niet verloren. Er werd geknokt voor elke bal, zodat de aanval meer tijd had om te scoren. Dit werd beloond met drie mooie schoten van Laura van de Ven, Gaby van Santvoort en Jasmijn van der Pas. Hierdoor werd het 13-13. De laatste minuten waren voor beide ploegen spannend. Aan de kant van Prinses Irene werden veel kansen gecreëerd die er net niet in gingen. Het was DAKOS dat wel wist te scoren waardoor zij de wedstrijd wonnen met 14-13.

Aanstaande zondag spelen de korfbalsters van Prinses Irene thuis tegen Stormvogels 1. Deze wedstrijd zal een speciale betekenis hebben voor Laura van de Ven. Zij speelt dan haar 250ste wedstrijd in het eerste. Alle support is van harte welkom om dit historische moment samen te vieren en de dames toe te juichen!