Korfbalsters gaan eindelijk beginnen

17 september 2020 18:30


Aankomende zondag 20 september mogen de dames van Prinses Irene eindelijk weer starten met de competitie. In verband met het Corona virus hebben de dames en coach Arno Theunisse lang stil moeten zitten en de competitie van afgelopen seizoen niet af kunnen maken. Deze zondag begint de nieuwe competitie in de topklasse en mogen ze aftrappen tegen De Peelkorf in Ysselsteyn om 13:30 uur.

Na lang wachten mag er weer gekorfbald worden. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen een bekende tegenstander. Zo kwamen de dames van Prinses Irene de afgelopen buiten competitie De Peelkorf nog tegen en zijn er diverse beslissingswedstrijden voor promotie/degradatie tegen elkaar gespeeld in het verleden. Dit meestal in het voordeel van Prinses Irene. 
Maar dit zegt niet alles want De Peelkorf is een sterke ploeg én daarnaast is het een nieuwe competitie met een aantal nieuwe spelregels. Zo wordt voetbal niet langer afgefloten, zolang het niet bewust is, en moet de speelster die tijdens het spel een strafworp mee krijgt deze zelf nemen. 

De korfbalsters zijn er klaar voor om weer aan de bak te gaan en te strijden met de top van het Nederlandse dameskorfbal. 
Kom ze daarom aanmoedigen op zondag 20 september om 13:30 uur in Ysselsteyn. De wedstrijd staat onder leiding van Daniëlle vd Akker-van Helvoirt.

Bron: Foto: Clemens van Santvoort
Delen

Lees meer over:
korfbal 1 seizoen 2020-2021

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!