Rosolo maatje te groot voor korfbalsters

22 december 2019 22:15

Zondag om 12.45 uur floot de prima leidende scheidsrechter R. Landwier de wedstrijd tegen Rosolo in. Beiden ploegen waren gebrand om de punten te pakken. Het was Prinses Irene wat snel op een 3-0 voorsprong kwam. Echter bleef deze niet lang staan, want Rosolo kwam snel terug op 3-3. Hierna bleef het de gehele eerste helft spannend. Toch was het Prinses Irene wat met een lichte voorsprong (8-7) de rust in ging. De tweede helft was een wat ander beeld. Rosolo kwam vlotter dan Prinses Irene uit de kleedkamer en werd de baas over dr wedstrijd. Door een aantal raken schoten van afstand wisten ze snel een gat te slaan. Prinses Irene kwam zo nu en dan wel nog dichterbij, maar het gat was helaas te groot. Na 50 minuten spelen stond er een 16-23 eindstand op het scorebord en nam Rosolo de punten mee naar Reusel.

Prinses Irene wist dat er een zware wedstrijd op het programma stond. Coach Arno Theunisse had de meiden goed voorbereid en gaf aan om fel te starten. Dat is ook precies wat de korfbalsters deden. Direct uit de eerst aanval zette Carolien van Santvoort de 1-0 op het scorebord. De supporters hoefden niet lang te wachten op een volgende goal, want het was Marina van Venrooij die snel daarna de 2-0 maakte via een korte kans. Daarna kwam het andere vak in de aanval. Ook zij wisten direct te score via een ver afstand schot van Nora Schouten. Hier lieten de meiden uit Reusel het niet bij zitten. Zij toonden veerkracht en scoorden ook drie maal op rij. De stand was weer gelijk 3-3. Rosolo werd wat overmoedig en maakte twee keer op rij een overtreding waardoor Prinses Irene twee vrije worpen oprij mee kreeg. Het was beide keren Laura van de Ven die deze binnen wist te gooien. Hierna was het stuivertje wisselen. Rosolo kon de fouten deels goed maken door ook meteen te score waardoor de tussenstand 5-4 werd. Prinses Irene nam het hierna weer over door opnieuw tweemaal achterelkaar raak te schieten. Deze doelpunten kwamen uit handen van Gaby van Santvoort en Laura van de Ven. Rosolo liet zien ook over die kwaliteiten te beschikken en maakte er ook weer twee (7-6). Met nog een paar minuten tot de rust wisten beiden ploegen nog een keer te score. Voor Prinses Irene was dit Gaby van Santvoort. Er werd gerust met een 8-7 tussenstand.

In de rust werd besproken dat het verdedigend prima stond, maar we ons zelf meer moesten belonen met doelpunten. Schoten waren niet altijd even best en besproken werd dat dit beter zou moeten de tweede helft. Helaas was dit in de praktijk moeilijk uit te voeren. Rosolo zat er verdedigend kort op, waardoor Prinses Irene niet lekker kon aanleggen voor het schot. Maar ook de verdediging van Prinses Irene stond goed, waardoor er de eerste vijf minuten van de tweede helft niet gescoord werd. Na deze vijf minuten was het eerst Rosolo die de wedstrijd gelijk trok. Daarna was het Evy van den Akker die een goed verdiende strafworp binnen legde. Hierna kregen de meiden Rosolo het op hun heupen en gooide maar liefst vier worpen oprij binnen (9-12). Voor Prinses Irene was het daarna zaak om de aansluiting te zoeken. Het was eerst Carolien van Santvoort die de doelpunten reeks van Rosolo kon doorbreken. Maar Rosolo deed direct wat terug. Na dit schot waren het Evy van den Akker en Laura van de Ven die via de strafworpstip de stand terug brachten naar 12-13. Toen kwamen de meiden van Prinses Irene weer in een mindere fase. Er werden minder verdedigende rebounds gepakt, waardoor Rosolo maar kon blijven herhalen. Hier maakte zij gretig gebruik van. Zij vonden in deze fase gemakkelijker de korf en konden opnieuw uitlopen. Ondertussen bleven de spitsen van Prinses Irene proberen met als resultaat dat Nora schouten en Gaby van Santvoort (2x) nog de korf vonden (15-21). Met nog twee minuten op de klok werd het laatste doelpunt voor Prinses Irene gemaakt door de goed ingevallen Esther van Venrooij. Hierna scoorde Rosolo nog twee keer en eindigde de wedstrijd met een 16-23 nederlaag voor Prinses Irene.