Korfbalsters leiden onnodige nederlaag

23 september 2018 22:45

Het weer was bar en boos tijdens de start van de korfbalcompetitie. De korfbalsters wilden er alles aan doen om flitsend korfbal te laten zien. Dit is echter niet gelukt. Na een vooral spannende wedstrijd, waarbij de ploegen om en om op voorsprong kwamen trok Prinses Irene uiteindelijk aan het kortste eind. Na een ruststand van 5-6 werd er uiteindelijk met 8-9 verloren.

Prinses Irene begon voortvarend aan de wedstrijd. Vastberaden om de volle winst te pakken. Het was Annelies Thijssen die de 1-0 op het scorebord zette via een schot van afstand. ODC kon 2 maal tegenscoren. Het was zoeken naar goede kansen en schotpogingen van de thuisploeg. Daarbij mag ook het goed verdedigende werk van de fusieclub uit Ommel en Heusden genoemd worden. Evy v/d Akker wist vanaf de stip de 2-2 gelijkmaker binnen te gooien. Het was echter weer ODC dat meteen de voorsprong terugpakte. Later legde Linda van Tilburg via een korte kans de 3-3 binnen. Prinses Irene had in deze fase het beste van het spel en kon ook de 4-3 in het gele mandje leggen. Evy vd Akker schreef hierbij haar 2e van de middag achter haar naam. Helaas kon Prinses Irene niet doordrukken en liet ODC langszij en eroverheen komen. Laura van de Ven scoorde voor rust nog voor de oranje ploeg: er werd met een 5-6 stand gerust.
Het doel van Prinses Irene blijft na de rust ongewijzigd. Meteen na rust schiet Marina van Venrooij van afstand raak en daaropvolgend pakt de ploeg uit Nistelrode weer de 7-6 voorsprong. Via een slimme korte kans maakt Laura van de Ven het doelpunt. De doelpunten zijn in de 2e helft duur. Beide ploegen hebben het aanvallend moeilijk en verzaken afstand van elkaar te nemen. ODC maakt gelijk en pakt ook meteen de 8-7 voorsprong. De laatste 7 minuten is het alles of niets voor beide ploegen. Lotte Wilbers schiet na een goede actie de gelijkmakker op het scorebord. Even mocht Prinses Irene hopen op succes, maar ODC neemt de punten mee naar huis door de 8-9 te scoren.

Opstelling en scores: Laura van de Ven (2x), Linda van Tilburg (1x), Maddy van Dijk, Annelies Thijssen (1x), Evy van de Akker (2x), Marina van Venrooij (1x), Gaby van Santvoort, Lotte Wilbers (1x)