Eerste Nederlaag voor korfbalsters

5 oktober 2020 7:00


Vandaag stond de derby tussen Prinses Irene en Altior op het programma. Van te voren wisten we dat het een spannende wedstrijd ging worden. We moesten er met de volle overtuiging in gaan en de punten in Nistelrode houden. Het werd een fysiek harde wedstrijd met weinig doelpunten. Na een rust stand van 5-4 werd de wedstrijd in het voordeel van altior gewonnen met 7-8.

Weinig doelpunten

 

De wedstrijd startte met weinig doelpunten, pas na 10 min spelen werd de korf gevonden en kwam altior met 0-1 voor. Prinses Irene gaf meteen antwoord met een goed genomen vrijval van Laura vd Ven (1-1). Kansen werden goed uit gespeeld, alleen het scoren bleef moeilijk.  Het was Evy vd Akker die prinses Irene op 2-1 voorsprong bracht. Altior liet zich alleen niet kennen en schoot direct daarna van ver raak(2-2). Prinses Irene nam hierna weer meteen de voorsprong door een mooi afstandschot van Nora Schouten (3-2). Hierna was het zaak om de voorsprong uit te bouwen. Maar Altior had hun vizier ook op scherp en maakte het gelijk. Een paar minuten voor rust wist prinses Irene eindelijk een klein gaatje te slaan. Gaby v Santvoort zette de  4-3 op het scorebord met een kleine kans en Carolien v Santvoort schoot van ver raak. Het was nog 1 minuut spelen voordat de korfbalsters gingen rusten. Zaak om met 2 doelpunten verschil daarin te gaan. Maar Altior had weer snel hun antwoord klaar waardoor de korfbalsters gingen rusten met een 5-4 voorsprong.

 

Kansen genoeg

 

De tweede helft startte de korfbalsters van prinses Irene niet scherp. Altior wist maar liefst 4x achter elkaar te scoren. Prinses Irene had kansen genoeg maar wisten de bal niet door de korf te krijgen. Waardoor ze nu achter de feiten aan liepen. Het was knokken voor iedere bal en de kansen goed uit spelen. De korfbalsters wisten nog terug te komen in de wedstrijd naar een 7-8. Door scores van Laura vd Ven en Gaby v Santvoort. Dit was helaas niet genoeg en zo nam Altior de punten mee naar huis.

 

Opstelling en scores:

Laura vd Ven (2), Linda v Tilburg, Nora Schouten (1), Anouk v Grunsven, Evy vd Akker (1), Gaby v Santvoort (2), Maddy v dijk, Carolien v Santvoort (1).

 

Wissels:

Annelies Thijssen

 

Bron: Clements v Santvoort
Delen

Lees meer over:
korfbal 1 Prinses Irene seizoen 2020-2021

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!