Korfbalsters maatje te groot voor Swift

20 oktober 2019 21:15

Het was nog even de vraag of de wedstrijd door kon gaan vanwege de plassen op het veld in Velden. Uiteindelijk gaf de scheidsrechter het verlossende woord en kon de wedstrijd tussen Prinses Irene en Swift in Velden gestart worden. Prinses Irene speelde een uitstekende wedstrijd en wist na een ruststand van 4-13 te winnen met 11-20.

Sterk collectief

Prinses Irene liet al vanaf de start zien dat ze enkel met twee punten huiswaarts wilden keren. De aanvallen werden goed opgezet en binnen 5 minuten stonden ze al met 0-5 voor. Daarna kon Swift pas tot scoren komen. Marina van Venrooij zette met twee afstandsschoten de 1-7 op het scorebord. Swift kon via een doorloopbal en afstandsschot de achterstand verkleinen naar een 3-7. Evy van den Akker deed namens Prinses Irene weer wat vanaf afstand terug. In deze fase stond de verdediging van Prinses Irene als een huis en aanvallend wisten ze slim te profiteren van het verdedigende spel van Swift.  Gaby van Santvoort verzilverde een individuele actie. Daarna was het Annelies Thijssen vanaf een korte afstand en Laura van de Ven vanaf de strafworpstip. De stand werd door Carolien van Santvoort nog verder uitgebreid na een zeer terechte 3-13 voorsprong. Nog net voor rust kon Swift scoren waardoor de ruststand 4-13 was.

Slim uitspelen

Na rust was het Laura van de Ven die de 4-14 binnen gooide. Swift deed nog hun best om de spanning weer terug te brengen, ze wisselde van verdedigende tactiek en scoorde nog vier keer op rij. Evy van den Akker kon deze reeks doorbreken en met nog een afstandsschot van Carolien van Santvoort was het 8-16. Met nog 10 minuten op de klok was het zaak om de westrijd slim en vooral rustig uit te spelen. Dit lukte niet altijd en er kon nog om en om gescoord worden. Swift scoorde uit een korte kans en Laura van de Ven scoorde vanaf de strafworpstip de 9-17. De 10-17 werd door Swift gescoord uit een doorloopbal. Vervolgens scoorden Gaby van Santvoort en Lotte Wilbers namens Prinses Irene. In de laatste minuut wisten zowel Swift als Prinses Irene nog te scoren waardoor de wedstrijd eindigde met 11-20.  De korfbalsters staan nu op een tweede plek en hervatten de competitie weer in het voorjaar. Op 17 november begint voor het eerste team de zaalcompetitie weer op het allerhoogste niveau.