Ploeg van Rick verliest helaas weer

7 mei 2019 18:00

Webredactie

Afgelopen zondag was het Bevrijdingsdag in Nederland, waardoor er bevrijdingsfestiviteiten waren georganiseerd door het gehele land. Feest was het ook zeker in Amsterdam, omdat Ajax in de Rotterdamse Kuip de beker pakte. Het amateurvoetbal ging ook gewoon door deze zondag, al kwamen niet alle teams actie, zo was Heren 1 bijvoorbeeld vrij. Ook Vrouwen 2 kwam (wederom) niet in actie, ook al hadden ze - eindelijk! - weer een wedstrijd op het programma staan. Tegenstander Nuland Vr1 had namelijk te weinig speelsters om een elftal op te been te brengen… In plaats daarvan wordt deze wedstrijd nu doordeweeks ingehaald.

Het tweede herenelftal kwam wél in actie en speelde een prima wedstrijd tegen Olympia uit Boxmeer. Er werd meer dan terecht gewonnen, al had de uitslag hoger moeten uitvallen dan de uiteindelijke 1-2. Wout Soetekouw en Rick van der Meer tekenden voor de doelpunten. Dat lag overigens niet alleen aan het aantal gemiste kansen, er waren ook een drietal afgekeurde goals. De arbiter viel al op vanwege zijn warrigheid tijdens de wedstrijd, maar zette dat zelfs nog voort na 90 minuten speeltijd: hij vulde namelijk 2-1 als einduitslag. Gelukkig is dat allemaal rechtgezet en keerde Prinses Irene weer met de volle buit huiswaarts.
Heren 3 speelde in Veghel gelijk tegen Blauw Geel 4. Gezien de plek die de Veghelaren op dit moment bezetten zal coach René van Eenbergen daar niet geheel tevreden mee zijn geweest, maar aangezien de staat van enkele spelers op z’n zachts gezegd ‘suboptimaal’ was, viel er mogelijk ook maar weinig te klagen.

Het is jammer maar helaas: het lijkt erop dat Heren 4 nu is afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. “Op waarde geklopt door koploper en aanstaande kampioen NLC 2,” was het waardige en eerlijke verslag van de verliezende partij. Met 5-1 werd er verloren, waarbij goudhaantje Job van den Elzen de eer nog redde met een kopbal. 5-1 verloren, Job redde de eer met een kopbal.
Mei - Weekendverslag - week 18
Het vijfde wist in Vinkel nog ruim te winnen van EVVC 4, maar thuis moest het helaas de drie punten afstaan. Over discipline blijkt de ploeg wel te beschikken, want na de rust liep de stand op naar 0-4 in het voordeel van EVVC. Toen kwam Prinses Irene nog terug tot 2-4 en volgenden er nog twee “110 % kansen”, maar helaas werden deze niet benut en daarmee bleef de eindstand ongewijzigd.  Vorige week moest de ploeg de punten ook al afgeven, toen aan Berghem Sport 5. Daar lag een overwinning echter in eerste instantie nog wel in de lijn der verwachting: “H5 Na 20 minuten stonden we al met 3-1 voor!” Weer een halfuur later was het 4-3 in het voordeel van de bezoekers. Het laatste commentaar van coach Rien over die wedstrijd was: “De motivatie om te winnen ontbrak helaas gedurende een te lange periode in de wedstrijd. Daarom wil alleen Rick Pittens met naam genoemd worden op de site van Prinses Irene.” Rik na de wedstrijd van deze week tegen Vinkel nog steeds met naam genoemd wil worden is onbekend.
Heren 6 ging dit weekend de bietenbrug op met een 7-2 eindstand in het voordeel van UDI’19 10. Dat was tot daaraantoe, maar er vielen ook nog vier spelers uit vanwege blessureleed. Het kunstgras was daar debet aan, volgens medeleider Henk van den Boogaart. “Natuurlijk kun je op gewoon gras ook blessures oplopen maar op deze zondag was het wel raak.” Dat is natuurlijk flink balen, maar hopelijk valt het leed mee en kan er volgende week tegen Herpinia weer een fit team ten strijde trekken.

De teams die met Heesch in de competitie zitten herkennen het vast wel: vanwege het veldentekort daar worden de wedstrijden op de meest lukrake tijden ingedeeld. Zo mocht Heren 7 tegen HVCH 15 om 13.00 uur aantreden. Om 13:00:14 was het echter al foute boel: “na een ongelukkige overtreding brak een speler van HVCH zijn enkel en kuitbeen. Verschrikkelijk om te zien, maar uiteindelijk werd er weer gevoetbald maar vraag niet hoe...” Prinses Irene leek er het koppie niet meer volledig bij te hebben. De ploeg was ruim 2 maanden ongeslagen, maar deze wedstrijd werd er niet gescoord door de oranjemannen en moesten er wel 4 doelpunten geïncasseerd worden. Een 4-0 nederlaag dus, die zeker niet aan gastkeeper Martijn konden worden toegeschreven.
Heren 8 had een pittige wedstrijd op het programma staan, te weten koploper Berghem Sport 8. De messen waren geslepen, “er was wat goed te maken na de grote nederlaag uit”. Dat was vanaf het begin te zien, want met een hoog tempo, goed combinatiespel en (het belangrijkste) passie stond het na 20 minuten al 2-0 voor. Daarna zakte het spel ietwat in, al werd er gerust met een 3-0 voorsprong. Na rust ging Berghem er vol voor om toch nog punten te pakken, maar hoewel de wedstrijd op het eerste gezicht nog spannend leek te worden, bleven de punten geheel terecht in Nistelrode. “Dit alles onder de leiding van verdienstelijk fluiten van David Smits,” die een 5-3 eindstand mocht noteren.

Vrouwen 2 was zogezegd dit weekend toch nog vrij. Vrouwen 3 kwam wel in actie, al ging de wekker wel erg vroeg, zo merkte tegenstander EVVC Vr2 ook op. Op het hoofdveld in Nistelrode was het in eerste instantie vooral EVVC wat sterk optrad. Het was echter Prinses Irene wat wist te profiteren van een fout van de Vinkelse keeper: Ziggy van der Leest liep goed door en opende zo de score. Voor de tweede keer dit seizoen werd er gerust met een voorsprong. Na de rust kreeg EVVC een vrije trap toegekend op de rand van de 16. Eerder lieten de Vinkelse dames al zien dat zij daar gevaarlijk waren en nu werd die angst ook werkelijkheid. Keepster Fleur Vervoort kon de bal niet meer aan en het werd dus 1-1. Waar in de eerste helft het strijdgevoel niet goed zichtbaar was, rechtte Vrouwen 3 nu de ruggen en streed door. Aanvoerster Seline Jamlean zorgde er voor dat Prinses Irene Vr3 nu voor de tweede week op een rij wint, doordat ze de 2-1 scoorde. Dat koste Silvie Rovers overigens nog een rondje. Het team van trainer/coach Bert de Veer en leidster Daphne – die overigens nog opvolging zoeken voor volgend seizoen! – staat inmiddels op de een na laatste plaats. Rode lantaarndrager en combinatieploeg ST Estria/GVV'57/SCV'58 Vr2 staat echter nog twee keer op het programma, dus het kan nog alle kanten op.