Eén team, één taak

6 november 2018 18:00

Webredactie

… want voetballen doe je samen! Zo bleek ook dit weekend weer. Heren 6 haalde collectief met een prachtige overwinning de eerste puntjes binnen, Heren 4 weet dat je samen met een klinkende overwinning het beste revanche neemt, Heren 7 merkte dat iedereen nodig is en Vrouwen 2 en 3 lieten zien dat als je er met z’n allen voor gaat je veel goed kunt maken. Zo valt er altijd wel een lesje te halen – ook zo’n mooie, “Goed voorbeeld doet volgen,” Heren 5. Voetballen is echter geen lesje ethiek of filosofie, dus lees vooral verder hoe het is verlopen dit weekend.

Na een slappe eerste helft waarbij Heren 2 nog wel de betere kansen heeft gehad was het in de tweede helft raak via een vrije trap van Stef Heerkens. Kort erna kreeg Avesteyn een makkelijk gegeven strafschop en kwamen zo op gelijke hoogte. De Bakhuys Boys kregen een aantal mooie kansen om weer op een voorsprong te komen, maar het wilde niet lukken. In de 75e minuut was het alsnog raak: een mooi steekpass van Wout werd knap binnen geschoten door Thijs van Vilsteren, 2-1! Volgende week wacht de buurman van Avesteyn, Heeswijk. Die staan op dit moment drie plaatjes onder Prinses Irene 2, die zich op dit moment koploper mogen noemen!
Het zat Heren 3 afgelopen zondag niet mee. Na ongeveer een half uur spelen pakte keeper Luc van Vilsteren een rode kaart. Oorzaak hiervan was een handsbal, buiten de 16. Na kort overleg kwam Koen Zwinkels onder de lat te staan, maar de vrije trap ging er meteen in. Na rust werd het snel 2-0 voor Odiliapeel. Uiteindelijk deed Prinses Irene nog wat terug, doordat Hein Langens een penalty benutte, maar de gelijkmaker bleef uit. Er werd dus 2-1 verloren waar veel meer te halen viel.

Heren 4 weet wat revanche nemen is! In de vierde bernhezer-derby deze competitie stond HVCH 7 op het programma. Dit seizoen werd daar ook al tegen gespeeld, toen voor de beker. De mannen spoelden de pijnlijke 1-6 bekernederlaag van destijds in september glansrijk weg door in Heesch met 0-5 te winnen. En dat met vijf verschillende doelpuntenmakers! Daarmee stelde Heren 4 overigens een mooie tweede plaats veilig op de ranglijst.
Het was wederom een mooie wedstrijd voor Heren 5. “De tegenstander FC Uden 4 vroeg na 20 minuten aan de scheidsrechter of wij met 12 man op het veld stonden.” Er wordt gesproken van een waar Jordi van der Heijden-syndroom, want in navolging van zijn kopgoal van vorige week werden maar liefst drie van de vier doelpunten (door Remco van Tilburg, Harm Jansen en Martijn Bekkers) met het hoofd gescoord. Aanvoerder Harm Jansen, die – zo blijkt na uitvoerige analyse – in thuiswedstrijden harder loopt als uit, tikte het laatste doelpunt binnen onder prima leiding van scheidsrechter Laurens Langens. Voorlopig bezetten zij daarmee de derde plaats op de ranglijst.
Voor Heren 6 is het tij gekeerd! Tegen koploper Herpinia werden de eerste punten van het seizoen opgetekend. Met een krachtige 0-3 overwinning zorgde het Delissen-collectief dat zij zelf een aantal plekken stegen op de ranglijst (en dat nu ex-koploper Herpinia het moet doen met een tweede plaats). Roy van Grinsven, de flitswissel van vorig week, tekende voor alle drie de doelpunten.

Heren 7 had voor de wedstrijd al een zware taak. Zaterdag waren er nog drie afmeldingen en er waren bij aanvang van de wedstrijd geen wissels. Dan ga je altijd zien dat de wissels hard nodig zijn! Na goed begin met paar opgelegde kansen scoorden Erp 8 juist wel. Na rust waren de mannen vrijwel
November - Weekendverslag - w44
kansloos; na uitvallen van onze keeper Ruud en vervolgens ook nog Roel werd het duel met 10 man aan oranje-zijde uitgespeeld.
Op de vroege ochtend waren de mannen van het 8e elftal fit, “op zich al heel bijzonder”. Na tien minuten was daar de openingsgoal van Mike Molenaar. Het was erna vooral tegenhouden, met de volle druk van SBV werd het vlak voor rust 1-1. De tweede helft was het Prinses Irene die de druk er vol bij SBV op had staan. Na een kanonskogel van Moo van Creij werd het 2-1. SBV ging vol op de aanval spelen, waardoor er ruimte kwam voor Pr Irene, na een uitbraak scoorde Raoul Herckenrath 3-1. SBV gaf niet op en het werd nog 3-2. Vlak erna werd er door de scheidsrechter afgefloten. Mede door het uitmuntende keeperswerk van Martijn Govers werd er weer een mooie overwinning bijgeschreven. Vanuit het team zelf ook dank aan Teun Visser (van de JO19-2) die de mannen van het 8e kwam versterken.

Deze week een wedstrijd met veel inzet vanuit de dames van Vrouwen 2. In de eerste helft kwam Rhode met 1-0 op voorsprong. Er werd vanuit beide teams veelal de lange bal gehanteerd. Na rust meer passes over de grond en eiste Prinses Irene het spel meer op. De gelijkmaker volgde snel; Tessa Pittens tikte een voorzet van Patty van de Ven in. Rhode scoorde al snel de 1-2. Het was Patty die zorgde voor een 2-2. In de laatste minuten van de wedstrijd raakte Prinses Irene de paal, de lat en de keeper, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
Het zag er al snel slecht uit voor Vrouwen 3. De wedstrijd begon heel slecht, want de dames keken in de eerste minuut al tegen een 0-1 achterstand aan. De volgende drie goals volgend eal snel en in het laatste kwartier van de rust scoorde koploper Magriet Vr1 de 0-5  – ondanks dat er ondertussen al beter werd gespeeld. In de rust zorgde coach Ben er voor dat alle neuzen de zelfde kant op stonden: er moest collectief meer arbeid en strijd geleverd worden. “We beginnen hierna weer op nul,” en met dat in het achterhoofd ging de tweede helft voor de dames stukken beter. Hoewel er ook al enkele kansen waren in de eerste helft, was daar nu dan de 1-5. De goed leidende scheidsrechter Jan van de Berg floot uiteindelijk met en 1-6 eindstand af in het voordeel van zijn (mede-)Ossenaren.