6e elftal stunt uit tegen koploper Herpinia met een prachtige overwinning

RKSV Prinses Irene 6

6e klasse 30

4 november 2018 10:00

Na vijf nederlagen op rij reisden we afgelopen zondag af naar Herpen. We hadden een groot aantal waslijst aan blessures en afmeldingen. Zo ontbraken Stefan (achilles-wel toeschouwer), Davy (rug), Cees (knie) Rob van Rooij (longen), Gerwin en Jorn. Ook mijn medeleider Twan v.d. Wetering was afwezig want hij was toe aan een dagje zondagsrust. Ondergetekende was nu dus samen met Ruud Steevens de hoofdverantwoordelijke.

We hadden bij dit duel twee gastspelers van het 8e erbij, namelijk William Janssen en Jarik Schets. Hartelijk bedankt nog heren voor het meedoen en ook Tjeu Vogels nog hartelijk bedankt voor het afstaan van deze spelers langs deze weg. Gelukkig was Edwin van Dinther ons ook ter wille om in dit duel te willen vlaggen en ook konden we weer beschikken over de van een blessure teruggekeerde keeper Rens van der Heijden.
Voor aanvang van dit duel namen beide partijen één minuut stilte in acht vanwege het overlijden van een lid van Herpinia. Rick van Berkel kwam trouwens nog te laat want hij was naar de verkeerde club toe gereden Estria uit Escharen, terwijl we toch echt uit naar Herpen moesten. Kan gebeuren Rick!

We begonnen dit duel door invloed van de hoofdcoach deze keer in een 4-3-3 opstelling, misschien riskant en gewaagd. We hebben ons in het verleden al te vaak aangepast aan de tegenstander met 4-4-2 en dat pakte ook niet altijd even gelukkig uit. Afgelopen zondag viel echter alles op zijn plaats. Deze keer zat het ons, mede ook omdat we het zelf afdwongen, dan ook mee. Er werd keihard door iedereen gewerkt en vooral de laatste linie, met Ton van Uden als laatste man en Bart van Aerle als voorstopper met de beide backs Rob Thomassen en Gerjan, stond als een huis. Mede ook omdat zij in de rug gesteund werden door de uitstekend keepende Rens van der Heijden. We lieten de bal goed rondgaan en op het middenveld was Marty Dollevoet vaak de man van de passes naar de voorhoedespelers. Ook Joris Timmers speelde op het middenveld een puike partij want in tegenstelling tot eerdere duels wisten we de ballen ook goed vast te houden. Daarbij hadden we ook nog snelheid voorin. Na een mooie aanval en rush over de rechtervleugel via de razendsnelle William Janssen wist hij spits Roy van Grinsven te bereiken. Die knalde met een keihard schot droog raak in de 30e minuut: 0-1. Een prachtige treffer en ook volkomen verdiend volgens het spelbeeld. Even later hadden we ook een mooie aanval, maar Bart van Aerle schoot hard naast na goed voorbereidend werk van Joris Timmers.

Met een 0-1 ruststand gingen we op naar de thee. Belangrijkste van alles was dat we in de rust zeiden dat we niet moesten gaan verslappen in de tweede helft en vooral scherp moesten blijven. Dat pikten we goed op. Herpinia ging wel wat feller spelen, maar wist ook niet echt kansen te creëren of stuitte op de verdediging of de uitstekend keepende Rens van der Heijden. Na tien minuten in de tweede helft kwamen we op een nog grotere voorsprong. Een schot van Joris Timmers werd door Roy van Grinsven erg nuttig van richting veranderd – anders was hij er niet ingegaan – en verraste daarmee de keeper van Herpinia volledig: 0-2. De beslissing in deze wedstrijd viel echter na een half uur in de tweede helft. Marty Dollevoet brak op rechts door en ontglipte aan de buitenspelval. Na een lange rush bleef hij rustig en legde de bal panklaar voor spits Roy van Grinsven, die hiermee wel raad wist. Koelbloedig schoot Roy raak en scoorde daarmee dus een hattrick. Voor mij was Roy aan onze kant dan ook de absolute uitblinker. Hij was sterk voorin aan de bal en mede ook daardoor kregen we ook goede kansen niet alleen door zijn doelpunten. Na een half uur kreeg hij van de leiders Henk en Ruud een publiekswissel en werd hij vervangen door Rick van Berkel.
De gastheren uit Herpen probeerden het nog wel met afstandsschoten maar die gingen langs het doel of waren een prooi voor Rens. Ook een aantal kopballen van hun misten de juiste richting.

Wat deze wedstrijd aan onze kant betrof absoluut tot nog toe de beste wedstrijd van het seizoen van onze kant. We hebben laten zien dat we het nog kunnen, zeker als we iets voor elkaar over hebben en met respect en wilskracht veel kunnen bereiken! Echt een overwinning van het collectief en een geweldige teamprestatie. Hopelijk is het wel nu ook structureel en kunnen we hier op voortborduren en gaan we na deze prachtige 0-3 overwinning niet met ons hoofd in de wolken lopen. Deze drie punten gingen echter mee naar Nistelrode en we zijn nu in ieder geval van de hatelijke nul punten af. Het begin is gemaakt – nu het vervolg nog!