Niets zo veranderlijk als...

9 oktober 2018 14:00

Webredactie

Het is lastig te zeggen wat nu veranderlijker is: het voetbal of het Nederlandse weer? Waar vorig seizoen, in dezelfde klasse, Heren 2 en Vrouwen 2 een pittig seizoen hadden, gaat het ze tot dusver voor de wind. Dat kan helaas niet elk team zeggen, maar de competitie is nog jong! Het weer liet zich dit weekend van zijn beste kant zien, waar het de afgelopen weken juist regen en kou bracht. Mogelijk is het ook aankomende zondag nog lekker weer, want het was zowaar nog goed toeven op het terras deze zondag!

Heren 2 deed weer goede zaken in de competitie. De ploeg van coach Sjuul van der Heijden won ook deze week, deze keer werd Nooit Gedacht 2 geslachtofferd. Martijn van de Akker tekende voor de 1-0 en dit was ook de eindstand. Had de ploeg een doelpunt extra gemaakt, dan stond de Bakhuys-brigade zelfs bovenaan in de competitie, al doet de ploeg het zeker niet verkeerd met hun huidige tweede plaats. Het is echter niet alleen maar juichen bij het tweede; Daan Mulder viel deze wedstrijd uit met een gebroken elleboog, die er daardoor waarschijnlijk een tijdje uitligt.
Het derde herenelftal was vrij deze week. Overigens heeft de ploeg in competitieverband nog maar één wedstrijd gespeeld. Deze keer lag de oorzaak bij de opponent. De tegenstander van deze week, Udi’19 6, had onvoldoende spelers. Of de Udense club nu zo krap in de spelers zit bij elk team of dat bij de club, in tegenstelling tot Prinses Irene, de teams onderling niet solidair zijn, dat laten we in het midden. 21 oktober, over twee weken, is de herkansing alweer.
Alleen nog maar Bernhezer-derby’s in de competitie tot dusver voor Heren 4. Vaak zijn dat toch wel de leukste wedstrijden en al helemaal als je de meerderheid ervan wint! Deze week werden de jongens uit Heeswijk, van de gelijknamige voetbalvereniging, aan de zegekar gebonden. Met een 4-0 overwinning, waarbij het lijkt dat er zelfs op commando kan worden gescoord (?!), valt er niet aan af te dingen op de overwinning. De heren waren met name in de eerste helft dominant, waarbij Ruud Wijnen de score opende met een schot in de kruissing. Ook Job van den Elzen scoorde nog voor de rust. De tweede helft zette Heeswijk 3 wat meer druk, maar kwamen niet tot scoren. De AV hout-heroes echter nog wel, in de persoon van Job en Frenk: 4-0.

Heren 5 ondervond een hobbeltje op hun weg richting het kampioenschap en leed een onnodige nederlaag tegen Margriet 5. De Ossenaren waren de eerste helft sterker en scoorden, maar daar was zeker geen sprake meer van in de tweede helft. Toen kwam de ploeg nog amper over de middellijn heen. Helaas kwamen de kansen die er aan Nisseroîse zijde waren niet goed uit de verf door een haastige afronding, waardoor de stand 1-0 in het voordeel van Margriet bleef. Dat daarnaast ook nog het natrappen van een Margriet-speler slechts werd bestraft met geel in plaats van het verdiende rood, zorgde voor een zure nasmaak in deze Week van de Scheidsrechter.
Het zesde moest het deze week onder ander zonder vaste aanvoerder Bart van Aerle doen. In eerste instantie leek er verder geen vuiltje aan de lucht, toen de heren na vijf minuten al op een 1-0 voorsprong stonden. In de tweede helft werd deze voorsprong nog uitgebreid naar een 2-0, maar helaas maakten SCV de aansluitingstreffer, nadat er eerder een wisseling van de wacht plaatsvond op het middenveld aan oranje zijde. Uiteindelijk maakten de Velpenaren ook nog de 2-2 uit een dode spelsituatie en viel zelfs nog de 2-3, waardoor de mannen van Heren 6 met lege handen achterbleven. Het zat het team deze week wederom niet mee, dus hopelijk is het geluk hen volgende week wel gegund!

De jongens van Rijschool Jansen hadden een mindere start van de competitie. Deze zondag lieten ze echter zien wat ze in huis hadden door te winnen van koploper FC de Rakt 4. Alle doelpunten vielen in de eerste helft, die met vijf goals in totaal doelpuntrijk kan worden genoemd. Heren 7 keek twee tegen een achterstand aan, maar knokte terug en kwam in de 35e minuut op voorsprong door Jos Langens. Bij de twee eerdere punten werd er geprofiteerd van slecht uitverdedigen, en dat was nu weer het geval. Oranje kreeg eerder zelf een doelpunt tegen door een strafschop weg te geven. Na de rust kregen de Udenaren meer balbezit, maar was er geen sprake van gevaar. “Al met al stukken beter dan vorige week, ook de inzet,” aldus de coaches. Overigens was Olav Sommers wedergekeerd als scheidsrechter op de Nisseroîse weide, nadat hij ruim 15 jaar niet meer gefloten had.
Heren 8 maakt elke week weer sprongen in hun spel, maar helaas is die verbetering nog niet terug te zien in de resultaten. Tegen een ploeg die verdedigen tot de norm verhief en helaas ook een scheidsrechter die de thuisspelende ploeg ook het voordeel toebedeelde, werd er helaas met 2-1 verloren. Moo van Creij redde de eer door een doelpunt te maken. Het team zette wel degelijk goed druk op MOSA 4, maar de bal wilde niet vaker tegen het net van de fusieclub uit Macharen/Oijen. Dat ze daarnaast tot twee keer toe een tijdje met 10 man op het veld stonden hielp overigens ook niet…

Avanti Vr1 maakte het aardig lastig, maar uiteindelijk wist Vrouwen 2 er met de winst vandoor te gaan. In eerste instantie kwamen de gastvrouwen uit Schijndel op een 1-0 voorsprong, maar door doelpunten van Tessa Pittens, Inez van Rooij en Chanel van Bussel kwamen de drie punten toch mee naar Nistelrode.
Vrouwen 3 kwam, net zoals Heren 3, niet in actie deze week. Hoewel het team normaliter bestaat uit voldoende spelers, was het in verband met blessures, werk en vakantie een team op te stellen. Deze wedstrijd wordt nu 16 december gespeeld. Overigens is dat ook de datum van het afsluitingsfeest voor de winterstop, traditioneel ook wel het après-ski of Pullenfeest genoemd.