Robbert Rovers Sportman 2019 - RKSV Prinses Irene Nistelrode - Voetbal & Korfbal

Robbert Rovers Sportman 2019

11 januari 2020 10:00

Bestuur

Op zaterdag 4 januari was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie bij Prinses Irene. Traditiegetrouw wordt er dan geproost op het nieuwe jaar en wordt op deze avond ook de Sportman of Sportvrouw van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar ging de titel van Sportman van het jaar naar Robbert Rovers, die eerder op de avond al benoemd werd tot Voetballer van het jaar 2019.

Robbert was dit jaar genomineerd voor de titel Voetballer van het jaar samen met zijn teamgenoten Wibe van Rooij en Tim van den Brand. Het was Robbert Rovers dus die er uiteindelijk met de titel van door ging. Ook de Korfbalster van het jaar en de Voetbalster van het jaar werden deze avond bekend gemaakt. Bij korfbal waren Gaby van Santvoort, Laura van de Ven en Marina van Venrooij genomineerd. Gaby van Santvoort werd deze avond verkozen tot Korfbalster van het jaar. De titel Voetbalster van het jaar ging dit jaar naar Hilde Bekkers, die samen met Floor van Lin en Anouk van de Ven om de titel streed.
 
Toen de Voetballer, Korfbalster en Voetbalster van het jaar beslist waren, werd er opnieuw gestemd voor de titel Sportman/Sportvrouw van het jaar. Robbert Rovers wist deze titel binnen te slepen. Robbert is al jaren een vaste waarde binnen het 1e elftal. Zijn prestaties en inzet bij Heren 1 zijn erg goed, waarbij hij iedere wedstrijd zijn mannetje staat en vecht om iedere bal. Ondanks zijn jarenlange ervaring, blijft Robbert zich nog ieder jaar door ontwikkelen.  Robbert werd omschreven als ‘een echte Prinses Irene-man’. Robbert is de titel Sportman van het jaar 2019 dan ook zeker waardig.
 
Robbert kreeg de Linda van Venrooij-award namens de familie van Venrooij overhandigd, nadat Peter van Venrooij mooie woorden had gesproken aan alle aanwezigen. Robbert neemt de Linda van Venrooij-award over van oud-teamgenoot Koen Bollen, die Sportman van het jaar 2018 was.

Januari 2020 - Nieuwjaarsreceptie - De winnaars (vlnr) de titels van Korfbalster van het Jaar, Voetbalster van het Jaar en Voetballer van het jaar
Bron: Beeld: Teun Bevers
Delen

Lees meer over:
2020 Gaby van Santvoort Hilde Bekkers Nieuwjaarsreceptie Robbert Rovers Sportman-vrouw van het jaar

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!