5 redenen om uit te kijken naar de derde EK-dag

Vandaag om 10:37  De derde dag van het Europees kampioenschap is aangebroken. De Oranjekoorts slaat toe, want ook Nederland komt in actie. Het eerste duel van Oranje is niet de enige reden om uit te kijken naar deze dag. meer »

Dit is de vermoedelijke opstelling van het Nederlands Elftal tegen Oekra�ne

Gisteren om 15:45  Het EK begint zondag ook voor de fans van het Nederlands Elftal. Oranje neemt het tegen Oekraïne op in de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap. De vraag is nog welke spelers Frank de Boer het veld in gaat sturen. We hebben goed opgelet tijdens de persconferenties, oefenwedstrijd en trainingen en denken daarom te weten wat de opstelling van Nederland gaat worden. meer »

De laatste keer dat Nederland tegen Oekra�ne speelde

Gisteren om 11:43  Het EK staat op het punt van beginnen voor het Nederlands Elftal met de openingswedstrijd tegen Oekraïne van zondag. De laatste keer dat het Nederlands Elftal tegen dat land speelde was in 2010. Het was een maand na de WK-finale en Bert van Marwijk besloot een heel opvallend elftal het veld in te sturen. meer »

Samenvatting Turkije - Itali� (0-3)

Gisteren om 7:00  Het Europees Kampioenschap is begonnen en dat is vrijdag gebeurd met het duel tussen Turkije en Italië. In Rome won de ploeg van Roberto Mancini overtuigend met 0-3 en daardoor is het uitstekend aan het EK begonnen. Bekijk de samenvatting van Turkije - Italië hieronder. meer »

Gazprom lanceert unieke Award voor het EURO 2020 Doelpunt van het Toernooi

11 juni 2021 20:00  Een nieuwe prijs op UEFA EURO 2020. De Award voor het mooiste doelpunt, omgedoopt tot NFT-trofee. Een bijzonder kunstobject van de hand van Pokras Lampas dat voor het eerst in de wereldvoetbalgeschiedenis uitgereikt zal worden aan de gelukkige doelpuntenmaker. meer »

Win de biografie van Zin�dine Zidane, een levende legende

11 juni 2021 15:00  Zinédine Zidane is een ware (soms omstreden) legende. Het Franse wonderkind past probleemloos in het rijtje Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Nu is de biografie uit over de Franse grootheid, een ideaal Vaderdagcadeau. In samenwerking met Xander Uitgevers geeft ELF Voetbal drie exemplaren weg. meer »

Interview Ron Vlaar: "In 2012 was er onderhuidse onvrede, in 2014 geloofden we erin"

11 juni 2021 14:00  Voor Ron Vlaar liep zijn eerste eindtoernooi uit op een deceptie, maar die teleurstelling werkte achteraf motiverend op weg naar zijn finest moments in Oranje: het WK van 2014 in Brazilië. "Wij geloofden dat we als team iets moois konden presteren, met een sterke teamgeest." meer »

Interview Ruslan Valeev: "Oekra�ne speelt onder Shevchenko aanvallend, met veel pressing"

11 juni 2021 12:00  Zijn eerste drie jaren bij De Graafschap bestempelt hij als zeer geslaagd. Zijn periode bij FC Emmen als een ruime voldoende. Met Oekraïne Onder 19 bereikte Ruslan Valeev (39) de EK-finale, met Onder 21 scoorde hij op het WK. De seniorenploeg treedt op 13 juni als openingstegenstander van Oranje aan op het EK. "Onder Andrei Shevchenko speelt de ploeg aanvallend, met veel pressing." meer »

Win het boek Matthijs de Ligt van Luca Caioli en Edwin Krijgsman

11 juni 2021 10:00  In 2019 maakte Matthijs de Ligt op negentienjarige leeftijd de overstap van Ajax naar Juventus. De topclub uit Turijn betaalde een transfersom van 75 miljoen euro, waarmee De Ligt de duurste verdediger uit de geschiedenis van het Italiaanse clubvoetbal werd. Een jongensdroom die uitkwam. Een droom die vanaf nu terug is te lezen in een bijna driehonderd pagina's dikke biografie. meer »

Nieuwe ELF Voetbal kleurt oranje, zet haar licht op EURO 2020 �n spreekt met de volgende generatie

11 juni 2021 9:00  Nederland kleurt Oranje. ELF Voetbal doet daar vrolijk aan mee. De nieuwe editie, nummer zes alweer, kent niet alleen een oranje rand en portretten van Frank de Boer, Owen Wijndal en Brian Brobbey op de cover. Ook het grootste deel van de inhoud heeft raakvlakken met de Europese titelstrijd die tussen 11 juni en 11 juli in elf steden wordt uitgevochten. Maar ook aandacht voor niet-gerelateerde EK-onderwerpen zoals een openhartig interview met Riechedly Bazoer en Tweede Divisie-avonturier Jean-Ruben Desrosiers. meer »