Korfbalsters verliezen inhaalduel

23 januari 2019 9:15

Dinsdag 22 januari speelde de korfbalsters van het eerste team de inhaalwedstrijd tegen de Korfrakkers. Deze wedstrijd werd net voor de kerst gestaakt wegens een defecte schotklok. Na een valse start, waar de korfbalsters binnen het kwartier tegen een 9-1 achterstand aan keken, begon Prinses Irene daarna mee te scoren en werd de rust bereikt met een stand van 16-10. 2e helft was de strijd gelijker, maar was de ploeg uit Nistelrode niet bij machtte om het gat te dichten. Met een uitslag van 22-17 bleven de punten in Erp. Beste speelster aan de kant van Prinses Irene was Lotte Wilbers, zij zorgde tevens ook voor 7 doelpunten. Revanche op de koploper kan snel gemaakt worden, a.s zondag 27 januari komen de Korfrakkers al op bezoek in Nistelrode voor de return.

Prinses Irene had de vrieskou nog in de benen toen de wedstrijd al begonnen was. Na het trotseren van de sneeuw kon Prinses Irene pas in de 13e minuut het eerste doelpunt noteren. Deze kwam op naam van Carolien van Santvoort. Deze week werd duidelijk dat Maddy van Dijk een zware kruisband blessure heeft en dus dit seizoen niet meer in actie komt. De korfrakkers had inmiddels de stand naar 9-1 geschoten alvorens Marina van Venrooij met een slimme kans onder de korf wat kon terugdoen. Na een time out door Eric vd Braak, hoofdcoach vandaag wegens afwezigheid van Arno, werd duidelijk dat er een heel andere wedstrijdbeleving moest komen, wilden we mee doen aan de wedstrijd. Dit gebeurde, en de in blauw gehulde ploeg scoorde 2 keer snel achter elkaar. 10-3 en 10-4 door Evy vd Akker en Lotte Wilbers. Beide ploegen konden in de laatste fase van de eerste helft makkelijk scoren. Voor Prinses Iene deden dat; Linda van Tilburg, Gaby van Santvoort, Lotte Wilbers 2x, Laura vd Ven en Evy vd Akker Ook de Korfrakkers kon daar 6 doelpunten tegenover zetten. Zo werd de ruststand 16-10

Na rust kon Prinses Irene beter onder de druk uitkomen die Korfrakkers continue gaf. Lotte Wilbers en Carolien scoorde beide van afstand en zette het scorebord op 17-12. Korfrakkers bleef aanvallend veel doelpunten maken en schoten scherp. Met de 19-13 van Marina van Venrooij leek Prinses Irene even aan te zetten om dichterbij te komen, de 19-14 en 19-15 vielen ook voor Prinses Irene door Lotte Wilbers en Linda van Tilburg. De achterstand was plots nog maar 4 doelpunten, met nog ruim 15 minuten op de klok. Korfrakkers bleek toch het verschil weer groter te maken door uit te lopen naar 21-15. De ploeg uit Nistelrode kon helaas het laatste kwartier nog maar twee keer scoren door beide Lotte Wilbers. Korfrakkers bepaalde de eindstand op 22-17.

Alle speelsters van Erp en Nistelrode zullen zondag weer tegenover elkaar staan. Om 12.45 uur zal scheidsrechter O.J. Leevrink influiten in sporthal de Overbeek. Doel voor De korfrakkers zal zijn om de koppositie te behouden. Alle punten die Prinses Irene weet te pakken zijn welkom in de strijd tegen degradatie.  Nu staan de korfbalsters op plek 7 met 4 punten, de nummer 6  Be Quick Nuland heeft er 7.  Wanneer deze ingehaald wordt kan promotie/degradatie wedstrijden voorkomen worden. Kom allemaal zondag naar sporthal de overbeek om korfbalsters te steunen.

Programma 27-01