Korfbalsters kregen het niet voor elkaar

29 januari 2018 6:00

In de thuiswedstrijd in november kregen de Prinses Irene korfbalsters het voor elkaar te stunten tegen Spes. De uitwedstrijd was echter andere koek, en in de rust keken de oranjehemden aan tegen een 5-8 achterstand. Waar het na de rust nog goed had kunnen komen voor Prinses Irene, viel het stuivertje juist aan de zijde van Spes. Vooral één van de dames aan Spes kant kreeg het op haar heupen en wist maar liefst zeven keer te scoren. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 12-22.

Gelijke strijd
Meteen in de eerste minuten legde de scherpschutter van Spes twee kansen binnen. Maddy van Dijk liet het daar echter niet bij zitten en schoot van afstand raak. Daarna werd er al gauw gewisseld aan Spes zijde, omdat zij hun basisopstelling nog niet helemaal naar tevredenheid hadden staan tegen de formatie van Prinses Irene. Spes bleef van afstand scoren, maar Laura van de Ven en Evy van den Akker straften twee fouten af van Spes door beide een vrije bal binnen te leggen.  Vandaag opnieuw de complimenten voor Gaby van Santvoort als verdedigster.  Zij wist door te kleven een topschutter aan Spes zijde aan banden te leggen, waardoor zij amper aan schieten toekwam. Laura van de Ven scoorde nogmaals door een strafworp, en ook Annelies Thijssen vond het gele mandje met een afstandschot. Door dit schot was de stand weer gelijk tot een 5-5 stand.  Daarna wist Spes nog drie keer te scoren, waardoor de rust ingegaan werd met een 5-8 tussenstand.

Prinses Irene raakte het kwijt
Door de vele scores bij het korfbal hoeft een achterstand van drie doelpunten nog helemaal geen probleem te zijn, en de Prinses Irene meiden kwamen dus nog vol vechtlust terug in de tweede helft. Het eerste doelpunt was voor Spes, maar daarna werd de marge verkleind tot twee doelpunten door scores van Maddy van Dijk en een mooie loopactie van Sanne Pluk. Doordat deze laatste bal op de stip werd gelegd, wist Evy van den Akker wat haar te doen stond, en legde de bal netjes binnen. Opnieuw scoorde Spes, maar door opnieuw Annelies Thijssen wist Prinses Irene bij te blijven tot 8-10. Daarna raakte Prinses Irene het plotseling kwijt. Waar Spes bleef scoren, kreeg Prinses Irene de korf niet meer gevonden. En dan ook letterlijk niet: de rand van de korf werd niet geraakt, waardoor er een aantal keer noodschoten gelost moesten worden en/of de schotklok snel naar de 0 toe liep.  Evy van den Akker wist uiteindelijk de bal van afstand nog een keer raak te gooien, en ook Laura van de Ven scoorde van ver. De stand liep echter op naar 22-10, en dit was een marge die niet meer zomaar recht te breien was. In de laatste paar minuten gooide Laura van de Ven nog twee strafworpen binnen, die onder andere Nora Schouten met een mooie actie meekreeg. Het kwaad was echter al geschied, en de eindstand werd bepaald met een 12-22 stand.

Het tweede team deed vandaag ook minder goede zaken, en speelde gelijk tegen DAKOS. Lees hier het verslag.