5473BH
HEESWIJK-DINTHER
tel. 0413-291620

Opstelling RKSV Prinses Irene 1 (zon)

Over de hele wedstrijd geziend heeft Prinses Irene een verdiende overwinning gehaald op
Heeswijk. In de eerste helft was het voetbaltechnisch en gezien een aantal goede aanvallen de
beterere ploeg en wist via doelpunten van Gijs Toonen en Tim van de Brand een verdiende 0-2
ruststand op het scorebord te zetten. Na de rust werd het mede door de veld- en
weersomstandigheden een rommelige wedstrijd waarbij Heeswijk een aantal goede kansen had op
de aansluitingstreffer maar die werden door het moeizaam scorende Heeswijk niet benut.

Prinses Irene begon goed aan de wedstrijd en was vanuit een aanval vanuit links via Gijs Toonen via
de onderkant van de lat meteen kort bij de 0-1. Echter de correct leidende scheidsrechter Velings
had vooraf hands geconstateerd. Door slordig balverlies op het middenveld van Heeswijk kwam
Prinses Irene via een perfecte voorzet van Tim van de Brand via Gijs Toonen op 0-1 die doelman
Schouten kansloos liet. In de 26e minuut werd het zelfs 0-2 voor Prinses Irene doordat linksback Jerin
van de Rakt een perfecte voorzet losliet die door de zeldzaam met zijn hoofd scorende Tim van de
Brand de 0-2 aantekende. Heeswijk probeerde vooral via de lange bal gevaarlijk te worden maar het
was Prinses Irene die in de 36 e minuut de 0-3 had kunnen scoren vanuit een aanval over links via
Wibe van Rooij die Gijs Toonen inde gelegenheid stelde. Zijn inzet ging rakelings over.

In de 2e helft waarbij de weersomstandigheden en ook het veld steeds zwaarder te bespelen was
werd het spel beeld er niet beter op. Heeswijk speelde hier beter op in en wist een aantal goede
kansen te creëren die echter geen doelpunt op leverden. In de 48 e minuut trad doelman Mathijs Pluk
goed door een kopbal over de lat te tikken en werd vanuit een corner de inzet op de lijn gekeerd
door 1 van de Prinses Irene verdedigers. Doordat Prinses Irene verzuimde om enkele aanvallen goed
uit te spelen bleef Heeswijk in de wedstrijd. Max Sluiter had in de 65e minuut de kans om de
aansluitingstreffer binnen te koppen maar doelman Pluk (foto voorpagina) tikte zijn inzet knap over. In de 88e minuut
had invaller Glenn Cleerdin de beste mogelijkheid om de 1-2 te scoren echter alleen voor doelman
Pluk schoot hij ruimschoots langs. Hierbij bleef het 0-2 voor Prinses Irene die in de slotfase nog
enkele kansjes had om de score verder op te voeren. Prinses Irene heeft nu een gaatje geslagen naar
de onderkant van de ranglijst. Volgende week is Prinses Irene vrij en gaat over 2 weken uit naar
Handel die het vooralsnog voortreffelijk doet in deze competitie.