NISTELRODE
tel. 0412-611501

Opstelling

Prinses Irene won verdiend met 4-2 van SSS’18 uit Overloon.
Prinses Irene ging snel van start en had al in de eerste minuut op voorsprong kunnen staan. De
inzet van Wiebe van Rooij ging echter rakelings voorlangs de paal. In de 2 e minuut was het dezelfde
Wiebe van Rooij die de 1-0 scoorde vanuit een corner van Guus Reijnders die Tim van de Brand
bediende en wiens inzet werd binnen geschoten. In de 16 e minuut kwam Prinses Irene op 2-0 door
een schitterende vrije trap van Tim van de Brand. Dit was ook de ruststand waarbij opgemerkt
dient te worden dat Prinses Irene na verschillende mooie aanvallen had verzuimd om de wedstrijd
op het slot te gooien. Doelman Sjoerd Cornelissen, was soms met wat geluk een sta in de weg.

In tegenstelling tot de eerste helft wist SSS’18 wat meer weerstand te bieden en kwam het in de
58 e minuut op 2-1 waar Prinses Irene van tevoren enkele goede mogelijkheden niet had benut. Snel
hierna kwam Prinses Irene op 3-1 door een benutte penalty en zelfs op 4-1 door een schitterende
goal van Gijs Toonen. SSS’18 scoorde in de slotminuut nog tegen waardoor de eindstand 4-2 was.

Na de off day 2 weken gelden tegen Rhode had Prinses Irene wat goed te maken. In de opstelling
van Prinses Irene maakte Wiebe van Rooij zijn rentree na een hamstring blessure.

Hij deed zich al in de eerste minuut gelden echter zijn inzet verdween net langs de paal. In de 2 e
minuut was het echter wel raak, vanuit een corner van Guus Reijnders via Tim van de Brand tikte
Wiebe van Rooij zijn eerste goal in de competitie binnen. Prinses Irene was oppermachtig en had in
de eerste kwartier diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Vanuit de vele corners
werd enkele malen de bal nog van de lijn gewerkt door SSS’18. In de 16e minuut was het Tim van de
Brand die vanuit een vrije trap de dikverdiende 2-0 liet aantekenen. Voor rust had Prinses Irene nog
diverse mogelijkheden om vanuit goede aanvallen de score verder op te voeren maar het beetje
geluk ontbrak of vond het de keeper van SSS’18 op hun weg. Tien minuten voor rust kwam een
aanvaller van SSS’18 ongelukkig in aanraking met een reclamebord, maar gelukkig kon hij de
wedstrijd voorzetten.

In de 2e helft een voortzetting van de eerste helft met een dominant Prinses Irene. Een doelpunt van
Wiebe van Rooij werd nog afgekeurd vanwege buitenspel en enkele goed mogelijkheden werden om
zeep geholpen. Hierdoor kon SSS’18 in de 58 e minuut nog in de wedstijd komen doordat een vrije
trap in de rebound door Cas Rutten de 1-2 werd binnen geschoten. Hoewel de assistent
scheidsrechter off-side had waargenomen werd het doelpunt toegekend. Prinses Irene pakte het hef
weer in handen en werd in de 61 e minuut een strafschop toegekend doordat Wiebe van Rooij
onrechtmatig werd gevloerd in de 16 meter. Hij zelf schoot de pingel onherroepelijk binnen wat de 3-
1 betekende. Prinses Irene hield het overwicht en kwam in de 70 e minuut zelfs op 4-1 door een
schitterend schot van Gijs Toonen (foto voorpagina) buiten de 16 meter die de beste man van SSS, doelman Sjoerd
Cornelissen, te gortig was. Door onoplettendheid van Prinses Irene kwam in de 89 e minuut SSS’18
nog tot scoren wat de 4-2 eindstand betekende.

Al met al een belangrijke en verdiende zege voor Prinses Irene die echter verzuimde om de wedstrijd
eerder te beslissen. Volgende week uit naar Heeswijk om ook deze wedstrijd om te zetten naar winst
wat in deze fase een plaats, in deze naar verwachting weer spannende competitie, in het linker rijtje