JO19-1 fier aan kop in Hoofdklasse

26 maart 2024 12:15

Webmaster- Fotograaf: Rob Cuijpers

Ons JO19-1 elftal doet het bijzonder goed dit seizoen. De spelers uit dit elftal worden, ook al toen ze in andere leeftijdscategorieën speelden, gezien als een van meest talentvolle lichtingen van de laatste jaren. De verwachting is dat een aantal de komende jaren de overstap naar het 1e elftal moet kunnen maken. Job van Schijndel start nu al regelmatig en of valt in bij het 1e elftal, maar hij is niet de enige talentvolle speler. In deze klasse, treft het elftal bijvoorbeeld de JO19-1 elftallen van HVCH, OSS’20 en Sparta ’25.

Afgelopen zaterdag werd met 3-2 gewonnen van Rhode. Een rare wedstrijd want na 6 minuten stond er al een 1-2 stand op het Nistelrodese scorebord. Rhode opende de score, Thor v.d. Goor maakte gelijk, maar in de 6e minuut stond het dus weer 1-2

Het elftal, dat onder leiding staat van coach Jelle Lommers, was behoorlijk gehandicapt. Vooral in de achterhoede was dat het geval met 3 ontbrekende spelers in de personen van Joep Vesters, Jurre Kerkhof en Job Exters, maar ook bijvoorbeeld Daan Cuijpers en Jorg Jansen ontbraken. Maar het mag gezegd worden dat de vervangers het ook uitstekend deden. In de basisopstelling ontbrak ook nog eens de eerdergenoemde Van Schijndel. Hij kwam pas na rust op het veld omdat hij de volgende dag ook bij het 1e elftal actief moest zijn. Voor rust had Rhode de beste kansen, maar doelman Bram Lagarde redde een paar keer bekwaam.

Na rust werd het als snel gelijk via Vin Opstal. Na een prachtige aanval via verschillende mooie passjes scoorde Job van Schijndel de winnende 3-2. Dat was gezien het spelbeeld in de 2e helft ook terecht.
Nu dus dit vast zien te houden, want er komen nog verschillende sterke tegenstanders. Overigens is dit niet het enige jeugdteam waar we naar de toekomst wat van verwachten. Ook in het JO17-1 elftal zijn verschillende spelers met potentie.

Woensdagavond om 20.00 uur speelt een combinatie van het JO19-1 en 2e elftal tegen JO23-1 van OSS '20 en kunnen we dus een aantal talenten tegen een sterke tegenstander zien op ons sportpark.

Jo19-1.JPG
Bram Lagarde redt ziet ook aanvoerder Jesse v.d. Brand
JO19-2.JPG
Silas v.d Goor zal de Rhode keeper zien redden op zijn kopbal, zien ook aanvoeder Jesse v.d. Brand en Vin Opstal