Warme kantine lonkt op koude voetbaldag

10 december 2019 10:45

Webredactie

Dit weekend ging er een straffe wind over de (nog) groene velden heen, vergezeld door aardig wat regenbuien. De roep van de warme kantine klonk nog niet zo hard dit seizoen. Volgende week zondag staan nog maar vier wedstrijden op het programma, maar de verwachting van de activiteitencommissie is dat alle teams in actie komen. In kantine De Derde Helft is dan namelijk de Foute Truien Party. Maar, dat is (feestelijke) toekomstmuziek. Benieuwd hoe het deze zondag ging op de (natgeregende) velden? Lees vooral verder.

Heren 2 had het de eerste helft lastig uit bij DAW, maar er werd met een knappe 0-0 stand gerust. In de tweede helft nam Prinses Irene het voortouw, maar wist de Schaijkse ploeg juist op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd gebeurde er iets vrij opmerkelijks: “Wout (Soetekouw, red.) scoorde de 1-1. Echter kreeg de scheidsrechter kortsluiting en besloot voor eigen VAR te spelen door een vlagsignaal van Leen (Lindhout, red.) van drie minuten eerder toe te kennen en een vrije trap te geven aan Heren 2 en dus de goal af te keuren.” Vanuit alle partijen was er onbegrip over deze curieuze beslissing en de wedstrijd werd zelfs even kort gestaakt. Uiteindelijk kwam de arbiter tot inkeer en keurde de goal alsnog goed. In het laatste kwartier was daar zelfs nog de kans voor Prinses Irene om de drie punten op te eisen, maar helaas werd Geert van Berlo nipt afgestopt door de Schaijkse doelman. Einduitslag: 1-1.
In Boekel werd er gespeeld op iets wat door moest gaan voor een voetbalveld, maar wat niet per se als dusdanig herkenbaar was, zo getuige het verslag van Heren 3. Dat maakte het voetbalen ook aardig lastig, want de tegenstander wist gebruik te maken van het zware veld én wist de druk goed op de oranje mannen te zetten. Met rust zorgde dat ook voor een 2-0 achterstand. De thee zorgde wel weer voor nieuwe energie en Max Dobbelsteen wist de aansluittreffer te maken. Meer zat er helaas niet in voor de ploeg. Keeper Rens van der Heijden wist de tweede helft het doel schoon te houden en de einduitslag bleef dan ook hangen op 2-1 in het voordeel van Boekel 4.

Heren 4 en Heren 5 waren afgelast vanwege het slechte weer.
“Op deze druilerige ochtend  tegen SCV een van de hekkensluiters moest een slechte reeks positief afgesloten worden,” aldus het voornemen van Heren 6. Dat leek zeker in het begin het geval te zijn, nadat Roy van Grinsven een fout van de tegenstander wist te benutten en de 1-0 binnen tikte. De rest van eerste helft ging redelijk gelijk op, maar na de thee was het SCV wat druk zette en bleef het antwoord van Prinses Irene daarop uit.  De omslag kwam na de 65e minuut, toen Perry Rob van Rooij mooi vrij wist te zetten voor de keeper. Deze schoot knap de 2-0 binnen. Vijf minuten later was het de beurt aan Davy van de Doelen die vanuit een corner snoeihard de bal binnen de palen schoot en zo de netten nog even testte. Jens Loeffen was tweemaal ook nog dichtbij een goal, maar helaas lukte het beide keren net niet. “Resumé einde eerste seizoenshelft: eindigend op een gedeelte 5e plek met 9 punten achter op de koploper. Tweede seizoen maar knallen dan,” aldus coach Edwin van Dinther. Positief en ambitieus, dan kom je er wel, maar: “Nu genieten van de winterstop.”

Heren 7 is deze week kort van stof en heeft daar alle reden toe. Tegen directe concurrent DAW 8 werd er aangetreden (op een veld dat goed nat was). Het voetbal was ook van het drassige soort, want de ploeg werd met 8-1 van het veld geveegd. Lichtpuntje was wel het mooie afstandschot van Luuk Jansen, die daarmee de eer redde. De ploeg is blij dat het nu winterstop is – heeft coach Walter Hendriks ook meer tijd om alles weer goed schoon te wassen. Volgende week wordt er uiteraard wel weer volledige inzet verwacht van de ploeg, maar dan wordt de eerste en tweede helft voor de zekerheid maar overgeslagen.
De mannen van het achtste begon op de zondagochtend niet op hun scherpst: “Bij het verzamelen in de kantine lagen er meer mensen te slapen dan aanwezig waren.” Nadat de ploeg toch met een selectie van dertien man in Vinkel was beland, kon aldaar worden aangetreden tegen het plaatselijk zesde. Hoewel er normaliter wordt gesproken van “Vinkel uit, altijd lastig,” bleek dat aan de ploeg van coach Tjeu Vogels niet besteed. Hoewel de teams aan elkaar gewaagd waren, wist Heren 8 er met 2-0 te winnen. De doelpunten werden netjes over beide helften verdeeld (Raoul Herckenrath en Mike Molenaar). Met ondersteuning van Pierre de Mol en Thijs Verhagen wisten ze dan ook Vinkel weer aan de zege kar te binden. Een mooi einde van de eerste seizoenshelft.
Waar er vorige week door coach Rien Wijdeven werd gesproken over een “keeperscrisis”, heeft de Vrouwenvoetbal-afdeling te maken met haar eigen ‘crisis’. Ook daar zijn aardig wat blessures, maar gelukkig kunnen de teams onderling op elkaar rekenen en wordt er waar mogelijk doorgeschoven met speelster. Vrouwen 2 startte dan ook met een heel ander middenveld dan normaal, aangezien zij een aantal speelsters door schoof naar Vrouwen 1. Het kwam op een 0-1 achterstand op WKVV Keldonk Vr1 maar maakte voor rust wel nog de 1-1 door een doelpunt door Talitha Groenendaal. Na wist de ploeg vervolgens de wedstrijd over te nemen, tweemaal door doelpunten van Inge Klaassen (die scoort als vanouds), waarvan de laatste goal een penalty was in de laatste minuut.
Vrouwen 3 kreeg Berghem Sport Vr2 op bezoek, een ploeg die erg wisselende resultaten laat zien in de competitie. De harde koude wind was goed voelbaar, met name voor keepster Fleur Vervoort die het niet bepaald druk had (maar zich vooral aan het weren was tegen de kou). De Nisseroîse ploeg was overduidelijk de bovenliggende partij, maar toch duurde het even voordat het team echt gevaarlijk werd voor de goal. Met een 2-0 voorsprong werd er gerust en uiteindelijk wist spits Seline in de tweede helft de score nog uit te breiden naar 3-0. Doelpuntmakers van deze week waren Seline Jamlean (2x) en Ziggy van de Leest.
Bron: Beeld: archiefbeeld RKSV Prinses Irene (bewerkt)