Korfbalsters richting Erp

7 februari 2020 11:45


Aanstaande zondag staat er ook voor de korfbalsters een wedstrijd op het programma tegen een oranje ploeg: de Korfrakkers uit Erp. De vorige wedstrijd van beide oranjehemden was extreem spannend. In de allerlaatste seconden trok Prinses Irene toen de stand gelijk, en werd er getekend voor een 17-17 eindstand. Aanstaande zondag is het dus maar afwachten wie de punten mee naar huis mag nemen, of dat ze opnieuw gelijk worden verdeeld.

De Korfrakkers maken een mooie groei door dit jaar. Met een jeugdig team, met veel junioren van vorig jaar, krijgen de Erpse dames steeds meer vat op de Topklasse. De resultaten zijn nog wisselend, maar het is een zeker niet te onderschatten ploeg. De Korfrakkers behaalde daarom al negen winstpunten in het zaalseizoen, en bezetten daarmee de vijfde plaats in de ranglijst. Prinses Irene volgt de Korfrakkers op deze lijst, met een zesde plek met zes winstpunten.  Voor beide ploegen zijn de punten van groot belang. De Korfrakkers loopt slechts één puntje achter op de nummer vier op de ranglijst, en wil dus graag de aansluiting houden om nog kans te maken op de kruisfinales. Prinses Irene hoopt met de punten de nummer zeven en acht op de ranglijst achter zich te laten. 

Wat in ieder geval zeker is, is dat het Prinses Irene niet mee zit dit seizoen. DDW schreef in hun wedstrijdverslag al van het 'gehavende' team van Prinses Irene. Met vijf van de negen 'basisspeelsters' op de blessurebank, is dat geen understatement. Het slechte nieuws is dat het ook allemaal langdurige blessures zijn, met onder andere drie kruisbandblessures. De dames uit de selectie die deze plekken innemen staan echter ook hun mannetje, en laten zien over goede kwaliteiten te beschikken. De vakken gaan steeds meer hun draai vinden, en de dames in het veld weten elkaar steeds beter te vinden. 

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ter Aa in Erp. Om 14.30 uur zal scheidsrechter J.D. de Leeuw de wedstrijd beginnen. 

Programma Topklasse:
14.30 uur de Korfrakkers - Prinses Irene
15.00 uur Be Quick - Rosolo
15.40 uur Spes - Stormvogels
16.40 uur DDW/SDO '99 - Swift

Delen

Lees meer over:
korfbal 1 Prinses Irene seizoen 2019-2020

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!