Korfbalsters winnen met 15-7 van de ongeslagen ploeg van vorig jaar

28 september 2020 10:30


Zondag om 15:00 floot de prima leidende scheidsrechter Marcel van Bentum de wedstrijd in. Prinses Irene kwam in de eerste 4 minuten al snel met 0-2 achter. Het begon als een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Gelukkig nam Prinses Irene op het einde van de eerste helft de leiding en zorgde voor een voorsprong die ze de gehele wedstrijd niet meer afgaven. Er werd de rust ingegaan met een welverdiende voorsprong van 7-3. Na de rust heeft Prinses Irene de voorsprong weten te behouden en ging er uiteindelijk met de winst van 15-7 vandoor.

Prinses Irene wist dat dit een belangrijke en pittige wedstijd zou worden. In de eerste minuten raakte we al snel achter met 0-2. DDW schoot erg zuiver, waardoor wij meer druk moesten gaan geven. Maddy van Dijk zorgde met een mooie afstandsschot dat de stand op 1-2 kwam. Gaby volgde met een korte kans en beide ploegen stonden weer gelijk. DDW zorgde vervolgens voor de laatste voorsprong van die dag. Doordat er meer druk werd gegeven in de aanval werd het lastig voor DDW om te scoren. Prinses Irene nam het vanaf dat moment over en Laura van de Ven scoorde een afstandsschot. Gevolgd door nogmaals een goed benutte korte kans van Gaby van Santvoort. Door een gemaakte fout van DDW kon Carolien van Santvoort met een strafworp de stand naar 5-3 brengen. Daarna werden nog 2 goede kansen benut door Linda van Tilburg en Laura van de Ven. Er werd de rust ingegaan met 7-3.

In de rust werd besproken dat we er alles aan moesten doen om de rust te bewaren om de voorsprong te behouden. Gaby van Santvoort opende de tweede helft met een afstandsschot. DDW liet na deze voorsprong van zich hoorde en scoorde de 8-4. De verdediging zorgde ervoor dat DDW zo weinig mogelijk kansen kon nemen en de aanvallen werden rustig uitgespeeld. Kort daarna scoorde Annelies Thijssen met een afstandsschot de 9-4. DDW probeerde dichterbij te komen, maar Maddy van Dijk zorgde opnieuw met een afstandsschot dat het gat groot bleef. Nadat DDW de score op 10-6 bracht, maakte Nora Schouten twee mooie acties wat resulteerde in de 12-6. Het laatste punt van DDW werd gemaakt en Prinses Irene hield de twee punten in Nistelrode door nog drie doelpunten te scoren.

Aankomende zondag wordt er om 15:00 thuis gespeeld tegen Altior.

Prinses Irene 2 speelden vandaag thuis tegen De Peelkorf. Helaas konden zij de punten niet in Nistelrode houden en werd het 6-11, hun verslag lees je hier.

Opstelling en scores:
Maddy van Dijk (2x), Evy vd Akker, Gaby van Santvoort (3x), Linda van Tilburg (1x), Laura vd Ven (3x), Nora Schouten (2x), Anouk van Grunsven (1x), Annelies Thijssen (1x) en Carolien van Santvoort (2x).

Reserves:
Esther van Venrooij, Lisan Mikkers en Lizan Kerkhof

Stand Topklasse:
1. De Korfrakkers              4
2. Prinses Irene                 3

3. DDW/SDO’99                2

4. Altior                             2

5. De Peelkorf                   1

6. Spes                              0

 

20200927-Prinses_Irene-DDW_SDO99-098.JPG

20200927-Prinses_Irene-DDW_SDO99-059.JPG

20200927-Prinses_Irene-DDW_SDO99-049.JPG

 

 

Bron: Foto's: Clemens van Santvoort
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!