Verlies vrouwen 1 Prinses Irene in Bavel

Hoofdklasse B

17 februari 2019 14:30

Opstelling RKSV Prinses Irene VR1 (zon)

Op een mooie zondag middag verloren De Strijbosch girls enigszins terecht van Bavel. De einduitslag was 3-2 voor Bavel na een ruststand van 2-1,doelpuntenmakers waren Van Os en Ploegmakers.

Vanaf minuut 1 probeerde Prinses Irene druk op Bavel te zetten, op zich slaagde ze hier wel in zonder echte kansen te creeeren. In de 5de  minuut was de eerste waarschuwing van Bavel een licht schotje die op de paal belande.

In de 19de minuut besluit de verder goed leidende scheidsrechter de paal op de stip te leggen na een halve overtreding van Donkers. Dit zijn van die penalty’s die de scheidsrechter kan geven of niet maar goed hij gaf hem, de penalty werd feilloos benut door Bavel hoewel keepster Streefland hier dicht bij zat, 1-0.  Gelukkig had Prinses Irene een minuut later het antwoord paraat. Na een goede solo actie van Van Der Ven kon Van Os de bal langs de keepster prikken, 1-1. Helaas kwam Prinses Irene in de 23ste minuut weer op achterstand, vanuit een corner werd de bal snoeihard bovenin de hoek gekopt., 2-1.

De tweede helft kenmerkte zich door wat beter voetbal van beide zijdes waarbij Prinses Irene liet zien dat het graag wilde maar wederom wat moeite had om de bal rustig in te spelen. Daar waar Bavel hier wel in slaagde en ook bijna alle afvallende ballen pakten.

In de 70ste minuut kwam Bavel via een keurige aanval op 3-1. Dit leek de beslissing, maar het was voor Prinses Irene het teken om wat meer gas te geven. Dit resulteerde in de 79ste minuut in een prima doelpunt van Ploegmakers na een pas op maat van Van Lin. Hierna zette Prinses Irene nog wat druk maar was niet in staat om het nog erg moeilijk te maken voor Bavel. Einduitslag was een terechte 3-2 voor Bavel

Jammer genoeg dus geen overwinning voor Prinses Irene die dus weer de plaats bovenin de subtop laat liggen. Nu ligt voetbal het vanwege carnaval 2 weken stil en hebben de dames wat tijd om van kleine pijntjes te herstellen en is de eerst komende competitiewedstrijd pas weer 10 maart tegen Maarssen op “ de Schellen” om 12:00.