5388SB
NISTELRODE
tel. 0412-611501

Opstelling

De eerder in de 25e minuut gestaakte wedstrijd (foto) tegen Avant’31, werd hervat bij een 0-0 stand. Na 90 minuten stond er een 2-2 uitslag op het scorebord. Binnen 5 minuten na het hervatten was er al twee keer gescoord. Gijs Toonen opende met een schuiver voor Prinses Irene, amper 1 minuut later stond het al weer gelijk via Teun Kuijpers. Het was een bijzonder rommelige wedstrijd, zeker van Prinses Irene kant, Heel veel onnodig balverlies was daar debet aan. In de 2e helft was Prinses Irene de bovenliggende partij, maar kwam na een goed uur op een 1-2 achterstand. Jip Schippers werkte een corner binnen. Prinses Irene drong sterk aan en kreeg, zeker in de slotfase, enkele mooie kansen, maar die werden niet benut. Het was uiteindelijk Tim van den Brand die een vrije trap binnenschoot in de 84e minuut.

Slapen
Prinses Irene begon, op de toch echt wel versleten kunststofmat met dezelfde opstelling als bij de gestaakte wedstrijd. Avant’31 natuurlijk niet. De ongelukkige aanvoerder Jelle Brus, hij werd juist deze donderdag geopereerd aan zijn opgelopen beenbreuk, ontbrak natuurlijk. Daarnaast ontbraken bij Avanti nog 2 spelers, wel stond de wedstrijd wederom onder leiding van de uitstekende Michel van de Uitgaarden. Na amper 2 minuten zorgde Wibe van Rooij voor het eerste gevaar. Tot twee keer toe werd de bal van de lijn gehaald. Toen het gevaar geweken was, schoot Gijs Toonen, schuin voor het doel staand, knap raak, 0-1. Nog geen minuut later stonden enkele mensen aan Prinses Irene kant te slapen. Kuijpers profiteerde door knap via de binnenkant van de paal raak te schieten, 1-1.
In de 34e minuut kreeg Tim van den Brand nog een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Aan de andere kant had Jip Schippers opeens een vrij schootsveld. De goed uitgekomen Pluk kon echter nog zijn hand tegen de bal krijgen, waardoor deze net langsging.

Bal aanvallen
In de 2e helft een aanvallender Prinses Irene, dat ook de eerste kans had. Martijn van de Akker schoot, na een goed teruggelegde bal, naast. Keeper Lars van de Graaf, had alle moeite om een vrije trap van Wibe van Rooij te keren. Niemand kon echter de rebound binnen schieten. Teun Kuipers schoot rond het uur, uit een corner hard langs. In de tegenaanval redde Van de Graaf op een schot van Van Rooij. Tegen de verhouding in, en niet voor het eerst dit seizoen, scoorde de tegenstander uit een spelhervatting. Uit een corner werd de bal binnen gewerkt door Jip Schippers. Bij Prinses Irene kwamen Julian van Roosmalen en Douwe Herckenrath. Eerstgenoemde zorgde met zijn inzet en kopkracht voor het nodige gevaar. Voordat Prinses Irene gelijk maakte, moest Pluk door goed uitkomen, nog een doelpunt voorkomen. Meteen daarna was er een geweldige kans voor Prinses Irene uit een corner. Bij Prinses Irene valt niemand, net als bij verdedigende situaties, de bal aan, ook nu niet waardoor het 1-2 bleef. Het was aanvoerder Tim van den Brand die, vanaf zo’n 25 meter, 10 minuten voor het einde, via een vrije trap wist te scoren. Daarna was er nog een goede kans via Gijs Toonen, die uit de draai Van de Graaf testte. Het slotakkoord was voor Wibe van Rooij, die zijn schot net voorbij de kruising zag gaan.