6604AE
WIJCHEN
tel. 024-6415071

Opstelling RKSV Prinses Irene VR1 (zon)

In de voorbeschouwing gaf coach Alex Sangoer aan dat Prinses Irene voor de volle winst zou gaan tegen Woezik. Het was een piepjong elftal dat de Oranjevrouwen ontmoetten. Het werd een 2-0 overwinning, maar die had veel hoger kunnen zijn gezien het aantal kansen en het grote krachtsverschil tussen de 2 ploegen. Sara Theunisz (foto) in de 43e minuut en Jiska Theunissen in de 83e minuut, via een penalty, zorgden voor de doelpunten. Woezik vroeg voor de wedstrijd of, gezien de hitte, er doorgewisseld mocht worden. Hier werd mee ingestemd door alle betrokkenen. Dat gaf ook wat extra speeltijd voor Marlou van Deursen en Meggie van de Oever. Twee speelsters die ook zeker van toegevoegde waarde zijn en iets extra’s kunnen brengen.

Prinses Irene begon sterk aan de wedstrijd, via vloeiende combinaties werd de ene na andere aanval opgezet. Het middenveld, bestaande uit de nieuwkomers Amber van Haren, Pien Althuizen en de van een blessure herstelde Elien Ploegmakers, was er een, waar Woezik geen raad mee wist. Jiska Theunissen verving de afwezige Veerle Donkers in de spits, dat leverde weer een andere dynamiek op in de aanvalslinie. Theunissen was de aangever bij het doelpunt van Sara Theunisz. Prinses Irene domineerde in de eerste helft, Woezik kwam totaal niet aan voetballen toe. De spaarzame momenten dat ze eruit kwamen leverde geen doelpunten op, mede door het goede ingrijpen van het centrale duo Suwi Numnuan en Oumaïma El Bakkali .

Prinses Irene had zoals gezegd weinig moeite met het piepjonge elftal van trainer Cor Perlee, ondanks twee momenten in de tweede helft waar Woezik uit het niks toch de gelijkmaker had kunnen maken.

Coach Alex Sangoer na afloop: “Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een goed resultaat. Dat we de score niet hoger hebben kunnen uitdrukken is jammer. In de eerste helft heb ik genoten van de opgezette aanvallen ondanks dat we die niet hebben bekroond met meer doelpunten. Het was een grote verbetering ten opzichte van vorige week. De ene aanval was nog mooier dan de andere, de druk die we houden tijdens aanvallen is geweldig om te zien. Ook de tweede helft, ondanks de vele wisselingen, was een genot om te zien, ook hoe we een paar keer enkele speelsters een op een zette. Daarbij moeten wel we wat rustiger blijven in die situaties.

Volgende week treffen we een tegenstander die in twee wedstrijden 20 keer heeft gescoord en slechts 2 doelpunten heeft geïncasseerd. Het zegt genoeg over hoe makkelijk zij kunnen scoren. Het zal volgende week een wedstrijd zijn waar het er om gaat wie de nummer 1 zal worden in de poule. We gaan er in ieder geval heen om te winnen en de ingezette lijn willen we doortrekken”, zo besluit de coach.