Mooie wedstrijddag voor twee weken rust

16 april 2019 12:00

Webredactie

Afgelopen zondag was het soms wat frisjes, maar het zonnetje scheen toch vrolijk. Ook komend weekend zijn er aardige temperaturen voorspeld. Veel gevoetbald wordt er echter niet de komende twee weken, want allereerst is daar Pasen en ook het weekend daarna zijn de meeste teams vrijgepland. Benieuwd wat er afgelopen weekend zich allemaal afspeelde op de velden? Lees vooral verder.

Het tweede speelde afgelopen zondag “een zomeravond wedstrijd” tegen TOP 3.  Iets daarin gaat mis, want er werd wel degelijk al om 11.45 uur aangetreden. Het tempo lag te laag, waardoor de kansen die gecreëerd werden door Prinses Irene zelf om zeep werden geholpen. Het lag dus niet zo zeer aan de tegenstander dat de punten werden gedeeld en de wedstrijd eindigde in een 0-0.
Heren 3 kwam deze week in actie tegen rodelantaarndrager Achilles Reek 2 en daar werd, zoals men eigenlijk kan verwachten, met 3-0 van gewonnen.
Ook Heren 4 mocht 3-0 noteren als eindstand. Zij verschalkten het tweede elftal van Schadewijk.

Coach Rien Wijdeven van Heren 5 had te maken met een luxe situatie: met 17 fitte spelers ging men op bezoek bij UDI’19 8. Daar doen ze bij het vijfde zelfs nog een extra stapje voor, want “Paul Timmers werd nog van klusje afgehaald zodat hij op tijd bij ons onder de lat stond.” Uiteindelijk blijkt het dat je zelfs vanuit een luxe positie niet altijd de punten mee naar huis kunt nemen. Remco van Tilburg zorgde nog voor een doelpunt, maar de Udenaren maakten er uiteindelijk een gelijkspel van. “Een overwinning voor ons zou toch verdiend zijn geweest”, aldus de coach.
Heren 6 kende precies dezelfde eindstand, maar dan tegen tegenstander GVV 3. Zij staan nu één plekje onder hen (met twee wedstrijden minder gespeeld). Waar de vaste doelpuntmakers deze wedstrijd niet op het veld stonden, was er nu jonge vechtlust opgesteld tegenover de verdediging uit Grave. Dat leek zich in eerste instantie uit te betalen, maar helaas werd het dus uiteindelijk toch een gelijkspel.

April - weekendverslag - week 15Dat horen we niet vaak: een recreatief voetbalteam dat graag nog eerder op de ochtend wil voetballen. Doen we bij Prinses Irene natuurlijk niet moeilijk over, vooral omdat topscorers Skenk (Rob van den Heuvel) en DJ (Rens van der Heijden) én fervent tegenstander van kunstgras toch afwezig waren – “was gelijk een mooie test voor volgend seizoen of we 't ook zonder hun kunnen”. In de goal stond gastkeeper Bram van der Wijs (JO17-2) geposteerd die een meer dan prima wedstrijd keepte. Jos Langens was voor deze wedstrijd gedoopt tot aanvoerder en het lijkt erop dat die band toch wat los maakte in hem: hij maakte de 1-0 en opende hiermee de score. Helaas maakte WHV 4 vrij snel gelijk, waarna Luuk Janssen nog voor het rustsignaal de 2-1 wist binnen te tikken. Na de rust werd de rust verder uitgebouwd tot 4-1, met doelpunten van Jeroen de Mol en Davy van Hal. “Kortom, gaat lekker: alles gewonnen in maart en april.” Nu nog op naar een mooie slotmaand in mei!
“Vinkel-uit, altijd lastig,” het is hier vaker genoteerd maar blijkt vaak ook waar. Heren 8 was echter vastberaden om de onnodige verliespartij tegen EVVC 5 te corrigeren. En de mannen van het achtste houden hun woord: “Er werd meteen gas gegeven en na een half uur spelen had Mike Molenaar al driemaal gescoord.” Vervolgens deed Raoul van de Ven daar nog een schepje bovenop door via een wonderschone vrijetrap de 0-4 te scoren. Met die stand werd er ook genoten van de thee. Ook na de rust waren daar nog genoeg kansen om de score uit te bouwen, maar alleen Jeffrey van Tilburg wist een kansje te benutten. Met een 0-5 stand kon er in het zonnetje worden genoten van de overwinning. Na afgelopen zondag telt de selectie van het achtste voor de rest van het seizoen een man minder: Ron Verhagen vertrekt voor een aantal maanden op stage naar China. Een afscheid met een overwinning, beter kun je je niet wensen.

Vrouwen 2 mocht aantreden tegen het Lieshoutse ELI Vr1. Deze wedstrijd stond al vele malen eerder op de planning, maar na al die afgelastingen kon deze nu eindelijk wel worden gespeeld. Dat had nog wat voeten in de aarde, want keepster Femke Brands was samen met Vera Bosch nodig bij Vrouwen 1.: “Omdat we dus geen keepster hadden waren we genoodzaakt om een speelster met een lui oog in de goal te zetten.” Dat ging overigens prima (al werd er in de rust wel een keeperswissel toegepast), want er werd met 1-2 gewonnen. In de eerste helft waren er meerdere momenten dat Prinses Irene op voorsprong wilde komen, maar de bal wilde er maar niet in. Pas in de tweede helft vielen de doelpunten: tegen de verhoudingen in scoorde ELI de 1-0. Dit leek de dames wakker te schudden, want uiteindelijk scoorden de Oranjevrouwen dus ook nog tweemaal. Drie punten weer in de pocket!
Oud-coach Harrie Jansen had het de dames donderdag al ingefluisterd: “zondag is de kans om punten te pakken!” Dat dachten de dames van Vrouwen 3 en trainer/coach Bert de Veer ook. De uitwedstrijd tegen Festilent Vr2 stond op het programma, een middenmoter tegen wie eerder de wedstrijd nipt werd gelijkgespeeld. Toch waren het de Zillandse dames die de 1-0 scoorde. Al gauw volgde daar de gelijkmaker, dankzij een mooie goal van Cheyenne van Krey. Qua spel was Prinses Irene de bovenliggende partij en er werd dan ook gerust met een verdiende 1-2 in het voordeel van Prinses Irene, door een kopgoal van Kimberley van Nuland (steekt het Jordi van der Heijden-syndroom weer de kop op?). Dat was toch wel een dingetje, want dit seizoen heeft het team nog niet gerust met een voorsprong. Langs de kant werd er dan ook al gesproken over Bossche bollen. In de tweede helft was het nog steeds Prinses Irene wat het spel naar zich toe trok. Er waren hier en daar wat meer pijntjes en ondanks dat Festilent het nog spannend maakte door de 2-3 te scoren, nam Vrouwen 3 voor het eerst dit seizoen de volledige buit mee terug naar Nistelrode. Eindelijk van die laatste plek af!