DJ zet ook deze week weer de toon

9 april 2019 10:00

Webredactie

Het seizoen lijkt na de winterstop net weer op stoom, of het aftellen kan alweer beginnen. Het is nog voorbarig om al echt over eindstanden te spreken, dus met dat lijstje bemoeien we ons nog niet al te veel deze week. Wel is er een ander lijstje waar wat opvallende wijzigingen in zijn de afgelopen weken: het topscorersklassement. De koploper op die ranglijst, Rens van der Heijden (H7) heeft er in de afgelopen twee wedstrijden maar liefst dertien (!) in het netje gelegd en dus een flinke opmars gemaakt.

Het was een mooie zondag, maar dat zul je de mannen van Heren 2 niet horen zeggen. Heren 2 startte goed tegen koploper EVVC 2. Na 4 minuten stond er al 0-1 op het scorebord (Stef Heerkens) en na een halfuur spelen werd de score verdubbeld (Wout Soetekouw). De 0-3 bleef op zich wachten en door een ongelukkige penalty, die in eerste instantie nog gestopt werd, werd de aansluittreffer gemaakt door de Vinkelnaren. “Wat er in de thee heeft gezeten blijft een raadsel want het tweede was geen schim van zichzelf in de tweede helft en liet de wedstrijd compleet wegglippen,” aldus de leiding. Dat blijkt ook uit de score, want de 2-0 voorsprong werd dus gedurende wedstrijd en met name in de tweede helft weggegeven. De wedstrijd eindigde in 3-2 in het voordeel van Vinkel en daardoor verliest Prinses Irene hun beste kans op het kampioenschap dit jaar. “Totaal onnodig.”
Vorige week werd er door Heren 3 gewonnen in Achilles reek met 0-3. Het doel van deze week was om daar een positief vervolg aan te geven ten koste van SES uit Langenboom. De thuiswedstrijd werd destijds verloren en ook in de return van afgelopen zondag moest de punten afgeven. Dat betekent niet dat SES het betere spel had, dat had Prinses Irene wel in handen. “Bij de enige kans die SES kreeg viel de bal ongelukkig in het netje.” Met name twee snelle en goede spitsen aan Langenboomse zijde waren gevaarlijk en bij Prinses Irene ontbrak het vaak aan de beslissende pass. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat Prinses Irene niet scoorde, en na 70 minuten speeltijd wel de tweede werd gemaakt door SES.

April - weekendverslag - week 14 Vorige week hadden de mannen van het Vierde het met name lastig door het gebrek aan wedstrijdritme. Ondanks dat werd er (met dank aan de gastspelers) wel een nette 1-3 overwinning binnen gesleept. Deze week had het vierde het lastig om een andere reden. Zij gingen op bezoek bij Vinkel uit (“altijd lastig,” hoor je dan mensen zeggen, Heren 2 beaamt het). De EVVC 3 probeerde veel druk te zetten, maar er werd gerust met een 0-1 stand. In de tweede helft maakte Vinkel echter de gelijkmaker. De punten werden dus gedeeld. Heren 4 zal echter niet rouwen, want de spanning is helemaal terug in hun klasse: “Doordat WHV verloor bij NLC is de top 4 weer door elkaar geschud en ligt alles weer open!”
Heren 5 kreeg FC de Rakt 3 op bezoek. Eerder dit seizoen werd er al tweemaal van deze ploeg verloren, “maar niet vandaag!” Met veel inzet en gecontroleerd voetbal werd een 2-1 overwinning behaald. “Man van de wedstrijd was de scheidsrechter, anders was het 2-2 geworden.”

Heren 7 kwam in actie tegen rode lataarndrager Rhode 9, die nog geen punten hebben binnengeschraapt. Het zag er even raar uit, want de mannen uit Sint Oedenrode kwamen zelfs voor! Deze wedstrijd konden zij ook aan hun positieve doelsaldo werken: “ze hebben de helft van hun aantal goals in totaal  (6) in één wedstrijd gemaakt!” De doelproductie bij Prinses Irene loopt gelukkig flink beter. Met Rens van der Heijden (DJ) die al een paar weken op scherp staat, zorgde de ploeg dat alsnog de overwinning werd veilig gesteld. Maar liefst zes doelpunten maakte hij. De eindstand was daarmee 3-6. De leiding fluisterde DJ nog in dat hij zijn achtste moest scoren voor wat extra publiciteit, maar dat bleek meneer Van der Heijden zelf niet nodig te vinden. Desondanks kunnen wij zijn opmars in het topscorersklassement niet onvermeld laten!
Half 10 is vroeg, zo vonden ook de mannen van het achtste: “Heren 8 had het beginsignaal schijnbaar niet gehoord, na 30 secondes scoorde OKSV 3 de 0-1.” Gelukkig ondernam het team daarna meteen actie en was het daarna erop-en-erover: Mike Molenaar scoorde de 1-1 en de 2-1. Toch zakte het spel ietsje in en werd er uit eindelijk van de thee genoten met een 3-2 tussenstand. Onder het Nisseroîse zonnetje werd de voorsprong uitgebouwd,  “de ene goal nog mooier dan de andere.” Uiteindelijk zorgde dat voor een mooie 7-2 overwinning. Die biertjes zullen extra goed hebben gesmaakt deze zondag!

Vrouwen 2 kreeg OSS’20 Vr1 op bezoek. Er moest gewerkt worden, maar het geloof was er al: “Inez voelt vanaf donderdagavond al aan dat wij April - weekendverslag - week 14 vandaag gaan winnen!” Het begin was dan ook goed. Na 20 minuten kwam de beloning door een doelpunt van Jody van Kessel. Niet veel later komt dan ook de 2-0 van de voet van Sanne Huberts. Vervolgens worden Prinses Irene zelf wat slordig. En vallen vrij vlot na elkaar de 2-1 en 2-2. De werklust en wil om te winnen overheerste echter. Vrijwel meteen na rust komt de ploeg met finesse en maatwerk weer op voorsprong: 3-2. In de 90e minuut lijkt al het harde werk dan toch voor niks te zijn geweest. De Ossenaren krijgen een penalty en scoren. “Terecht of niet, het werd 3-3."  De dames geven alsnog alles en uiteindelijk komt de bal toch nog in het doel terecht van OSS’20, met wat hulp van een Osse verdediger, direct gevolgd door het fluitsignaal. “Inez had gelijk: de 3 punten blijven mooi in Nistelrode!” En zo is het!
Vrouwen 3 had vorige week weer goeie pech. Allereerst viel keepster Fleur Vervoort uit wegens blessureleed (gelukkig was daar stand-in Femke), vervolgens was daar een wedstrijd waarbij het team uiteindelijk de drie punten in Nistelrode leek te houden maar het weer in de laatste minuut de punten moet delen. Balen dus! Deze week wachtte daar SBV/Ulysses Vr1. Het was een gelijkwaardige wedstrijd, maar toch kwam SBV voor rust op een 0-1 voorsprong. Tijdens dat doelpunt viel de keepster uit, de reserve-keepster bleek met een blessure te kampen dus werd (net zoals bij Vrouwen 1) een speelster in de goal geposteerd: Jenny van Rooij. Helaas werd zij na vijf minuten, door een fout in de verdediging, ook verschalkt en scoorde SBV de 2-0. Prinses Irene had een aantal kansen, maar wist deze niet af te maken. Ook deze week weet Vrouwen 3 dus helaas niet de alle punten in Nistelrode te houden: 1-3.

Bron: Beeld: website RKSV Prinses Irene