Heren 2 weer aan kop!

27 november 2018 12:00

Webredactie

Zoals gezegd kan er steeds meer worden uitgekeken naar de winterstop. De meeste teams spelen nog twee wedstrijden, behalve Vrouwen 3, Heren 3 en het eerste herenelftal, die pas 16 december de eerste competitiehelft afsluiten. Dan is ook de traditionele winterafsluiting meteen groot feest. Het zal dan wel druk worden, aangezien HVCH aan mag treden tegen het vaandelteam van Nistelrode. Allemaal toekomstmuziek, want uiteindelijk telt elke wedstrijd. “Soms moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt,” aldus Johan Cruijff. Dat geldt ook voor de winterstop, dus is hier weer het weekendoverzicht van deze week!

“Na een weekend waarbij het rustig was omtrent het Jordi van der Heijden syndroom, heeft die dit weekend weer toegeslagen!” Coach Sjuul van der Heijden zou het zo in de kranten kunnen publiceren. Geheel terecht overigens, want Rody van Schijndel scoorde maar liefst tweemaal met zijn hoofd! In eerste instantie stond de ploeg nog 0-1 achter op (titelconcurrent) DAW 2, maar dankzij doelpuntmaker Van Schijndel mag heren 2 zich weer de koploper noemen!
Heren 3 kreeg SCMH 2 te gast, een directe concurrent in de middenmoot. Het spel aan oranje zijde was goed, zeker de eerste 25 minuten. Dat er gerust werd met 2-0 was dan ook niet meer dan terecht. In de tweede helft liep de ploeg zelfs nog uit naar 3-0, nadat Ron van den Bogaart het voorbeeld van de jongelingen Max Dobbelsteen en Wouter van den Berg volgde en een doelpunt scoorde. Het blijft overigens razend spannend in deze klasse, want de afstand tot koploper FC Uden 3 is maar 3 punten, terwijl Prinses Irene 3 op de zesde plek staat op de ranglijst.

Het vierde had een vrije zondag, maar de concurrentie zat niet stil en is langzaamaan dichterbij gekropen. De mannen zullen wel zinnen op een tactiek, want volgende week kan er gesproken van een ware 'super sunday' in de klasse van het vierde! De top 4 komt tegen elkaar uit, waarbij koploper Prinses Irene om 10.00 uur in Nistelrode in een derby tegen EVVC 3 mag aantreden en runner-up WHV 2 tegen NLC 2 strijdt om 12.00 uur in Loosbroek. Het is te vroeg in het seizoen om te spreken van ‘nageltjes bijten’, maar dit zou voor grote wisselingen in de top kunnen zorgen, aangezien de verschillen bijzonder klein zijn.
Heren 5 had een belangrijke wedstrijd op het programma staan. Om aansluiting met de top te behouden moest er worden gewonnen, maar tegen de koploper, HVCH 7, zou dit niet gemakkelijk worden. Dat bleek uiteindelijk ook zo, want helaas werd er 5-2 verloren. Toch bleef er zeker genoeg positiefs te vermelden, zoals bijvoorbeeld uitblinker Rick Pittens, “maar met zijn snelle rushes over de rechter flank kon hij helaas niet het verschil maken.” De komende twee weken staan er nog twee Udense ploegen op het programma, FC de Rakt 3 en UDI’19 8. Wie weet heeft coach Rien Wijdeven op vakantie veel inspiratie op gedaan en weet het team de alsnog een mooie overwinteringsplek te bemachtigen.
Deze week stond Festilent 6 op het programma. Waar de mannen in de rust nog tegen een 0-1 achterstand keken, werd er wat gewisseld en kon de wedstrijd met nieuwe energie worden gekeerd. Er werd aanvallend voetbal gespeeld en met wat geluk aan Nisseroise zijde (en pech aan Zeelandse kant) werd er na 90 minuten afgefloten met een 3-1 overwinning! Dankzij deze kostbare punten is de put, na een magere start, steeds verder uit het zicht!

“Wel lekker eens, zo’n wedstrijdje,” klonk het na de wedstrijd van Heren 7 tegen UDI’19 14. De Udense ploeg bezette de een-na-laatste plek op de ranglijst. Al werd niet hetzelfde niveau gehaald als in de wedstrijd van vorige week, de punten gingen wel mee naar huis! Er waren flink wat doelpunten en aanvankelijk ging het spel aardig op en neer. Binnen 18 minuten stond het al 2-2, maar gelukkig namen de mannen voor de rust weer het voortouw en maakten ze 2-4. In de tweede helft wisten ze de voorsprong uit te bouwen en de wedstrijd eindigde in 3-6 in het voordeel van Prinses Irene.
Heren 8 trad deze week aan tegen HVCH 14, maar over het verloop hiervan is de ploeg kort van stof. Het was een slechte wedstrijd en uiteindelijk werd met 5-1 verloren. Moo van Creij zorgde nog voor de eretreffer, maar de teleurstelling bleef duidelijk overheersen. Volgende week mag de ploeg aantreden in Overlangel. OKSV 3 staat één plekje hoger op de ranglijst. De week erna wacht EVVC 5, dat juist weer een plekje onder ons eigen achtste staat. Dat gaat nog spannend worden!

Ook Vrouwen 2 kwam deze week niet in actie. Volgende week wacht OSS’20 Vr1 en de week erna is ELI Vr1 uit Lieshout de laatste tegenstander voor de winterstop. Er kan veel strijd worden verwacht, want waar Prinses Irene op dit moment op een nette plek staan in de middenmoot, staan de Osse en Lieshoutse dames op minimale afstand. Zij zullen er waarschijnlijk op gebrand zijn om te stijgen op de ranglijst, maar de oranje dames gaan er natuurlijk voor om met een goed gevoel de winterstop in te gaan!
Zowat de hele wedstrijd voorstaan met sterk spel en uiteindelijk alsnog het veld aflopen met het idee dat je er met een gelijkspel goed vanaf bent gekomen, Prinses Irene Vrouwen 3 weet sinds dit seizoen weer hoe het voelt. Zoals gezegd begon de ploeg sterk aan de wedstrijd tegen HVCH Vr2. Al
November - Weekendverslag - w47
vrij vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg daardoor op een 0-1 voorsprong. De ploeg uit Heesch speelde echter niet verkeerd, met name de snelle spits was gevaarlijk. Over en weer volgden er verschillende kansen, maar in beide gevallen zorgden de keepers er voor dat er geen aanpassingen waren in de stand. Ook in de tweede helft was dit het geval, waarbij Prinses Irene ook weer enkele kansen had om uit te breiden naar de 0-2. De drang om te winnen was er, maar zoals de voetbalwetten dicteren: als je zelf niet scoort, krijg je ‘m tegen. Een kwartier voor tijd viel daar de gelijkmaker. Het werd vervolgens nog aardig spannend, want HVCH kreeg zelfs het idee dat er nog meer te halen viel! Gelukkig nam keepster Fleur Vervoort deze wedstrijd geen risico en zorgde zij er voor dat er in ieder geval met één puntje kon worden teruggekeerd naar Nistelrode. Wederom geen slechte wedstrijd, waarbij ook deze keer de tegenstander opmerkte dat de ploeg beter is dan je zou denken aan de hand van de ranglijst. Maar, zoals Johan Cruijff zei: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander,” en dat ontbreekt er dit seizoen helaas nog aan bij Vrouwen 3.