Wissels op de bank brengen na rust intercitytrein van het 6e weer op gang

Festilent 6 (zon)

6e klasse 30

25 november 2018 10:00

Edwin Bakker

Afgelopen zondag kwam Festilent uit Zeeland bij ons op bezoek. Het was een koude en gure novemberzondag. Wij hebben er een nieuwe speler bij gekregen in de persoon van Delano van Hintum die van de A2 overkomt. Nogmaals langs deze weg van harte welkom Delano, die trouwens debuteerde bij ons in de eerste helft als rechtsbuiten. De wedstrijd stond trouwens weer onder leiding van good old Edwin Bakker.

De gasten uit Zeeland stonden een paar plaatsen boven ons en waren duidelijk in de eerste helft de betere ploeg. Vooral op het middenveld verloren we de slag en ontstonden er grote gaten tussen de linies, mede ook omdat we voorin de bal niet vast konden houden. We zochten weer te gauw de lange bal en hadden teveel balverlies. Toch kregen we wel een aantal kansen. Rob van Rooij (de Schenk) stuitte echter op de keeper in een 1-tegen-1-situatie en ook een mooie lob van Rob werd door de keeper van Festilent over het doel getikt. Dit waren wel onze grootste kansen in de eerste helft. Wij mochten over geluk niet klagen vooral in het eerste kwartier. De gasten raakten tweemaal op rij de binnenkant paal en schoten ook nog een keer op de buitenkant paal. Rens van der Heijen, onze keeper, had blijkbaar een engeltje op de lat zitten zo in deze donkere dagen voor Kerstmis. We wisten ons niet onder de druk uit te voetballen en de gasten uit Zeeland waren zeker in de eerste helft dan ook de betere ploeg. Zij kwamen uiteindelijk dan toch op voorsprong na zo'n 30 minuten. Gerjan v.d. Camp meende de bal weg te werken maar gleed uit en daarop was het met een fraai schot raak: 0-1. De gasten lieten gelukkig nog meer kansen onbenut, waardoor het tot aan de rust bij deze kleine achterstand voor ons bleef. Vlak voor rust was er een ongelukkig moment voor een speler van Festilent. Na een duel met Gerjan v.d. Camp (botsing) raakte die zodanig geblesseerd dat hij met een brancard van het veld moest worden gedragen. Daarna werd er besloten om ook om de Eerste Hulp in te roepen om een diagnose te stellen in ziekenhuis Bernhoven. Langs deze weg wil ik deze speler beterschap wensen en hopelijk is het niet te ernstig. Scheidsrechter Edwin Bakker besloot meteen na dit ongelukkig voorval te fluiten voor rust na dit oponthoud. Wij waren daardoor wel een beetje geschokt en de tegenstander zeker ook, die daardoor een beetje van slag af was.

Want zie daar kwam de tweede helft. We begonnen in een keer beter te voetballen. Cees de Veer kwam er in de spits bij en achterin viel ook Ton van Uden in en daardoor kregen we meer grip op de wedstrijd. In de 5e minuut na rust wisten we de gelijkmaker te scoren. Na een goede loopactie van Rick van Berkel (de hoge Sneheidslijn, zo hard loopt Rick) belandde die voor de voeten van Rob van Rooij. De Schenk bleef deze keer wel koel en schoof de bal rustig en beheerst onder de keeper door: 1-1. We kregen ook meer grip op het middenveld omdat we de boel goed afjaagden en de tegenstander meer onder druk wisten te zetten. Ook voorstopper Bart van Aerle schoof regelmatig goed in en strooide met goede passes, waardoor we ook wat bevrijder konden voetbalen. Cees de Veer hield in de spits de bal goed vast – wat ons in de eerste helft niet lukte – waardoor ook de achterhoede kon aansluiten en meer tegen de middenlijn aan kon voetballen. Met een prachtig schot van Cees de Veer kwamen we op een 2-1 voorsprong. Hij raakte de bal erg lekker en die verdween hoog in de linkerbovenhoek.
In de 35e minuut na rust kregen we ook nog een penalty. Na een actie van uitblinker Cees de Veer ging de bal op de stip. Scheidsrechter Edwin Bakker zag er een penalty in, Cees werd wel iets gehaakt, maar de penalty was ook wat uitgelokt. “Je kunt hem geven of niet geven,” zullen we maar zeggen. Cees nam de strafschop trouwens zelf en de keeper zat er nog aan, maar hij verdween uiteindelijk toch onder rechts in de hoek: 3-1. Daarmee was dit duel beslist. Uiteindelijk misschien, of dat is wel zeker, een geflatteerde overwinning, maar we waren wel de betere ploeg in de tweede helft. We hadden ook niets te zeggen gehad als we deze wedstrijd hadden verloren, want bij rust had de wedstrijd al lang beslist kunnen zijn. De gasten wisten echter niet de kansen te benutten en er is nog altijd een wet in het voetbal: erin dat telt.

Ik wil deze keer trouwens geen man van de wedstrijd aanwijzen, maar ik vind dat we nu als team een knappe en collectieve teamprestatie hebben geleverd. We hebben nu laten zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen, al moet het natuurlijk ook een beetje meezitten, en als we ons focussen op ons spel en niet op allerlei randzaken, kan het toch nog een mooi seizoen worden. In ieder geval: ga zo door heren.

Meer nieuws van de Intercitytrein van het zesde lezen jullie volgende week, de drie punten bleven in ieder geval in Nistelrode waardoor we nu negen punten hebben en een goede middenmoter zijn geworden.