Prinses Irene 2 - Swift 2 6-14

14 oktober 2018 18:45

Rita Pater

Waar we in de eerste helft koploper Swift 2 nog bij wisten te benen, moesten we in de tweede helft erkennen dat Swift er terecht met de winst vandoor ging. Swift won de wedstrijd in Nistelrode met 6-14

Als rode lantaarndrager moesten we vandaag aantreden tegen de koploper in onze poule. Onze ploeg heeft nog geen punten weten te behalen in de reserve top-klasse, maar wel worden er iedere week stappen gezet en komt er meer vertrouwen in het team. Swift startte met een snelle voorsprong van 0-2. De rest van de eerste helft wisten de oranje dames het Swift knap lastig te maken. Er werd keihard gewerkt en door doelpunten van de gezusters Anne en Nora, kwamen we langszij op 2-2. Swift wist door een toegekende strafworp op 2-3 te komen, maar onze meiden knokten voor iedere bal. Robin scoorde met een mooi afstandsschot de 3-3 en Marleen zette met ook een schot van ver ons op een voorsprong van 4-3. Swift wist weer langszij te komen met ook een mooi afstandsschot.
De dames van Swift waren zeker een stap verder dan wij, maar door hard werken gingen we terecht met een 4-4 de kleedkamers in. Na de rust kwamen de kwaliteiten van de koploper beter tot uiting en liepen de Swift dames uit naar 4-7. Lisan Mikkers wist uit een hele mooie aanvallende actie de 5-7 te scoren. Lisan gaf met haar snelheid haar tegenstandster vandaag meerdere keren het nakijken. Na deze score maakte Swift het verschil en liepen uit naar een voorsprong van 5-14. Marleen wist nog 1x tegen te scoren van ver, waarmee de eindstand op 6-14 kwam.
Meiden ben trots op jezelf! De tegenstander was de terechte winnaar vandaag, maar we groeien echt als team. Zie het als een mooi leerproces richting de zaalcompetitie.

Sanne Pluk, Robin vd Boom (1x), Lizan Kerkhof, Carlijn vd Ven, Anne Schouten (1x), Nora Schouten (1x), Marleen Thijssen (2x), Lisan Mikkers (1x)

Wisselspeelsters: Esther v Venrooij, Lina v Dijk, Carolien van Santvoort