Prinses Irene 2 goed op weg na winst tegen Swift/HBSV 2

10 december 2023 19:00

Vandaag op de planning: Swift/HBSV 2 tegen Prinses Irene 2. Belangrijke punten die gepakt moesten worden! Waar het in de laatste minuten een onnodig spannende wedstrijd bleek te worden, hebben de meiden de punten toch mee naar Nistelrode kunnen nemen.

Om 12:30 klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd, gefloten onder leiding van W. Spelbrink. In de derde minuut wist Prinses Irene als eerste de korf te vinden. Sam D wist de stand op een 0-1 voorsprong te zetten door een rustig afgeronde korte kans. Onze dames lieten zien dat zij degenen waren die de punten mee naar huis zouden nemen en zorgden dus ook voor een snelle voorsprong. Noëlle vergrootte de voorsprong met twee doelpunten door een afstandsschot van ver erin te gooien: 3-5. Echter kwam Swift/HBSV steeds terug en bleek afstand nemen en uitlopen nog erg moeilijk. In de 23e minuut scoorde Lotte haar tweede doelpunt van de wedstrijd. Met een stand van 6-9 gingen ze de rust in.

Belangrijk was dat de meiden moesten focussen in de verdediging; overnemen was hierin the key. Verder moesten ze aanvallend meer hun eigen spel gaan spelen. Met een goede peptalk op zak kon de tweede helft beginnen.

Swift/HBSV kwam fel en scherp uit de kleedkamers en wist de voorsprong te verkleinen. Met twee verre afstandsschoten kwamen ze terug tot 8-10. Prinses Irene liet zien waarvoor zij kwamen en liep uit tot een stand van 9-14 door onder andere mooie afstandsschoten van Lotte, Sam D, Jasmijn en Lina. De gehele wedstrijd kwam de thuisploeg niet dichterbij dan twee doelpunten verschil en uiteindelijk wist Prinses Irene 2 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met een eindstand van 13-16 gingen de punten mee naar huis!

Opstelling: Jasmijn vd Pas (4), Noëlle Waals (2), Carlijn vd Ven, Mae Gevers (1), Josje Reijnders (1), Sam vd Akker, Sam vd Doelen (2) en Lotte Toonen (4)
Wissels: Lina van Dijk (1) en Emma ten Bhömer (1)

De dames staan nu op een derde plek. Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op de planning. Bij winst tegen Be Quick 3 komen zij weer een plek hoger. De meiden kunnen dan ook alle support gebruiken! Dus hopelijk zien we jullie om 11:35 in Rosmalen in de Rodenborch hal.