Prinses Irene 2 laat punten liggen tegen Peelkorf 2

20 november 2023 10:45

Zondag stond de tweede competitiewedstrijd voor de deur. Dit keer tegen de Peelkorf uit Venray. Een goede ploeg die veel druk geeft en veel scoringsvermogen heeft. De eerste helft liep gelijk op, maar voor de rust wist Peelkorf uit te lopen. Pr Irene wist op het einde van de tweede helft goed terug te komen. Helaas was dit niet voldoende voor een overwinning. Prinses Irene verliest met 19-15 van Peelkorf.

Zondag speelden de meiden van Prinses Irene 2 tegen de ploeg uit Venray: Peelkorf 2. Peelkorf opende na 3 minuten het openingsschot en al snel daarop volgde Noëlle met een goed afstandsschot. De wedstrijd ging gelijk op en Lotte wist maar liefst 3 keer het mandje te vinden, waarvan 2 strafworpen. Hierop volgde Jasmijn met een goed schot van afstand. Peelkorf reageerde hierop en trok de stand naar 7-6. Hierna werd Josje, die weer terug is na 3 maanden van haar reis ingebracht voor Lotte. Ze viel goed in en wist haar positie goed te behouden. Tien minuten voor rust wist Peelkorf uit te lopen met 4 doelpunten, waardoor we de rust ingingen bij een stand van 12-7.

Na de peptalk startten we aan de tweede helft. Beide ploegen weten de eerste 5 minuten niet tot scoren te komen. Daarna wist Peelkorf als eerste weer de korf te vinden en daarop volgde Emma met een schot.  Hier wist Peelkorf weer op te reageren en kwam de stand op 14-8. Prinses Irene kon het gat verkleinen door 2 doelpunten van Emma en Jasmijn. Peelkorf kwam op dreef en vergrootte dit gat weer naar 18-10.  De dames van Prinses Irene lieten hun hoofd niet hangen en zetten betere aanvallen op. Carlijn kreeg een strafworp mee en legde deze netjes binnen. Vanuit Prinses Irene wisten Josje, Debra en nog een keer Carlijn de korf te vinden met een schot. Ook Guusje wist nog te scoren, vanuit een vrije worp. De wedstrijd werd afgefloten bij een stand van 19-15. De dames hebben punten laten liggen, maar zeker goed gepresteerd. De wedstrijd werd gespeeld onder leiding van scheidsrechter J. Hiemstra.

Volgende week spelen de dames van 2 tegen Vios/spes 2 in Gennep om 12.40.

Opstelling: Lotte(3), Emma(2), Noelle(2), Carlijn(2), Jasmijn(2), Debra(2), Sam A, Sam D.

Wissels: Josje(1), Merel, Guusje(1), Lisan.

Bron: Fotografie: Clemens van Santvoort