Prinses Irene 2 - VIOS/Spes 2

7 maart 2023 9:15

Afgelopen zondagmiddag nam Prinses Irene 2 het op tegen de korfbalsters van VIOS/Spes 2 in sporthal 't Vijfeiken in Heesch. De meiden wisten voorafgaand aan de wedstrijd dat het een moeilijke taak zou worden om te winnen tegen VIOS/Spes die op de tweede plek in de competitie staan. Na een spannende eerste helft waarin de stand gelijk op ging, bleek VIOS/Spes toch het sterkere team van de twee en werd er verloren met een 15-9 eindstand.

Na 3 weken rust stond er zondag weer een wedstrijd op het programma voor de dames van Prinses Irene 2. Door blessures en wisselspelers voor 1 begonnen de korfbalsters in een andere formatie dan gewend aan de wedstrijd. Om 13:00 klonk het startsignaal van de wedstrijd. De wedstrijd was onder leiding van J. van Houwelingen.

VIOS/Spes opende de score in de eerste minuut. Na vijf minuten wist Emma de gelijkmaker te maken door een vrije worp goed te benutten. Al snel werden er weer twee doelpunten gemaakt door VIOS/Spes en waardoor het 1-3 werd. Daarna werd om en om gescoord. Evi benutte een strafworp en Guusje scoorde door een mooie doorloopbal. VIOS/Spes wist het gat groter te maken door tweemaal te scoren waardoor de tussenstand 3-6 werd. De meiden van Prinses Irene gaven zich nog zeker niet gewonnen en het was Emma die met een schot van ver het gele mandje wist te vinden. Vlak voor rust scoorde VIOS/Spes nog een keer, waarop Noëlle antwoordde door te scoren met een doorloopbal. De rust werd ingegaan met een stand van 5-7.

Na de rust lukte het de meiden van VIOS/Spes om veel doelpunten af te ronden. Er werd vijf keer achter elkaar gescoord door de dames van VIOS/Spes. De korfbalsters van Prinses Irene hadden het in deze fase van de wedstrijd moeilijk om de vele kansen die gecreëerd werden af te ronden. Na wat goede tips van coach Edwin Bouman legde Nora na ruim een kwartier spelen een mooi afstandsschot binnen. Ook Anouk scoorde van ver waardoor de tussenstand 7-12 werd. In de eindfase van de tweede helft scoorde VIOS/Spes drie keer achter elkaar. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Anouk nog twee kansen te benutten waardoor de eindstand van de wedstrijd 15-9 was.

De meiden van Prinses Irene 2 willen alle speelsters van de andere teams en coach Rita Pater bedanken voor hun enthousiaste bijdrage aan deze wedstrijd.

Aanstaande zondag speelt Prinses Irene 2 tegen DAW 2 in Schaijk. De wedstrijd start om 10:00 en staat onder leiding van P.  Jansen. Alle support is van harte welkom!

Noëlle Waals (1), Guusje van de Brand (1), Josje Reijnders, Esther van Venrooij, Evi van den Broek (1), Emma ten Böhmer (2), Jasmijn van der Pas, Hilde Pittens.