Stormvogels maatje te groot voor korfbalsters

14 november 2022 10:30

De eerste zaalwedstrijd liep niet helemaal zoals gehoopt. De eerste helft ging nog mooi gelijk op. De tweede helft begon nog redelijk, maar halverwege deze helft liep Stormvogels uit en kon Prinses Irene niet meer gescoord krijgen. Hierdoor werd er uiteindelijk verloren met 19-7.

Gelijkwaardige eerste helft
Vanwege afwezigheid en blessure stapte een iets wat gehavend Prinses Irene het veld op. Zoals verwacht troffen ze daar een tegenstander die uit was op de winst. Ze begonnen scherp aan de eerste aanval en creëerden daarmee een strafworp die werd verzilverd. Nora Schouten kon namens Prinses Irene een goed opgezette aanval belonen met een doelpunt. Door beide ploegen werd er goed verdedigd, waardoor de aanvallen moeizaam verliepen. Dit zorgde ervoor dat er nauwelijks werd gescoord en regelmatig klonk de schotklok. Het was Stormvogels dat toch wist te scoren. De stand werd door Florance Waals weer gelijk getrokken vanuit de vrije worp. Stormvogels kon weer op voorsprong komen naar 3-2. Josje Reijnders bracht het getrainde in de praktijk en kon vanuit de korfzone de 3-3 binnen leggen. Net voor rust scoorde Stormvogels nog de 4-3.

Stormvogels slaat een gat
Na rust wist Stormvogels driemaal op rij de korf te vinden. Kim van Schijndel wist er twee te scoren uit goed uitgespeelde aanvallen. De korfbalsters verkleinden hiermee het gat naar 7-5. Stormvogels liep weer verder uit naar 8-5, waarna Evy van den Akker de 8-6 binnen gooide. Florance legde haar tweede doelpunt van de middag binnen en dit was tevens ook het laatste doelpunt van Prinses Irene. Stormvogels was in de eindfase zeer scherp in de afronding, waardoor er een groot gat werd geslagen. Het lukte Prinses Irene niet om de doelpuntenreeks te doorbreken, ondanks dat er wel naar kansen werd gezocht. Met een eindstand van 19-7 keerden de korfbalsters met lege handen huiswaarts.