1 - 2

RKSV Prinses Irene 4 (zon)

4e klasse 13

14 oktober 2018 11:30

Het vierde van Prinses Irene mocht deze ochtend tegen weer een tweede elftal. Dit keer was Ravenstein de tegenstander en tijdens de warming up werd al duidelijk dat het weer een slijtageslag zou worden. Tim zag de bui al hangen en haakte geblesseerd af, waardoor Pullen wat snelheid en agressiviteit aan het team mocht toevoegen.

Vanaf het begin werd duidelijk dat Ravenstein ons de bal gunde en er bij balverlies razendsnel uit wilde komen. Die tactiek had resultaat, want uit zo’n moment kwamen de geel-zwarten op een 1-0 voorsprong. Het vierde voerde direct daarna de druk op. Ze waren nog voor de rust ook een paar keer dichtbij, maar de lat en een blinde scheidsrechter stonden de gelijkmaker in de weg.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Prinses Irene aan de bal, Ravenstein loerend op de counter. Er kwamen mogelijkheden, maar met kunst en vliegwerk hield de onzekere Ravenstein goalie zijn doel schoon. Zo’n twintig minuten voor tijd was daar toch ineens de bevrijding. Joris knikte een corner van Ruud uitstekend binnen. Het vierde putte vertrouwen uit deze gelijkmaker en zette de tegenstander nog verder onder druk om de overwinning te forceren. Pullen deed dat volgens de warrige scheids iets te enthousiast en kon langs de lijn even afkoelen. Ondanks deze tegenslag bleef Prinses Irene duidelijk de bovenliggende partij en kwam Ravenstein er niet meer aan te pas. Een paar minuten voor tijd viel geheel verdiend de winnende treffer. Na goed doorzetten en dito voorzet van Tom was het gastspeler Stein die met zijn doelpunt coach Jojan in extase bracht. De scheidsrechter trok nog een paar minuten bij, maar bij Ravenstein was het geloof weg. Het bleef bij een benauwde overwinning voor het Vierde, 1-2.

Na vier wedstrijden staan de AV-hout mannen nu op 9 punten, dus een prima start voor de promovendus.