2 - 0

RKSV Prinses Irene 6

6e klasse 30

30 september 2018 10:00

De 2e competitiewedstrijd van ons was afgelopen zondag uit bij S.E.S. in Langenboom. In de warming-up raakte Marty Dollevoet geblesseerd en moest dus helaas de hele wedstrijd aan de kant blijven.

In de eerste helft ging het spel vrij gelijk op, maar wel waren de gastheren uit Langenboom fysiek wat sterker, waardoor wij toch de nodige duels verloren. Wanneer we het balletje goed rond lieten gaan, kwamen we bij vlagen beter in ons spel en kregen we ook de nodige kansen. Een mooi schot van aanvoerder Bart van Aerle scheerde rakelings over het doel. Vlak voor rust kregen we kans op 0-1 maar helaas miste Davy v.d. Doelen deze kans van dichtbij. Tot aan de rust bleef het 0-0 en gingen we op naar de thee.

Na rust gooide S.E.S. nog wat meer fysieke kracht in de duels en werden we dan ook behoorlijk onder druk gezet. Na een ongelukkige fout van laatste man Ton van Uden die de bal verkeerd raakte krulde een speler van S.E.S. de bal mooi in het doel boven Ruud Steevens die het antwoord schuldig moest blijven: 1-0.
Na dit doelpunt kregen we niet veel later ook nog de 2-0 om de oren. Uit een mooie voorzet werd de bal fraai ingekopt en wij missen dan ook de nodige echte koppers. Er was een hoop irritatie van de kant van S.E.S. (vrij negatief) waardoor wij ons ook teveel uit ons spel lieten halen. De scheidsrechter (75 jaar) was ook niet helemaal neutraal en zag het niet allemaal even goed maar het gaat mij te ver om hem de schuld van onze nederlaag te geven.

Voor de rest wil ik niet al teveel woorden aan deze wedstrijd vuil maken. Joris Timmers miste nog een mooie kans op de 2-1 in de laatste 10 minuten. Helaas zat het geluk ons ook niet mee, het is maar net hoe zo'n wedstrijd loopt. Hopelijk kunnen we volgende week wel de 3 punten gaan pakken en hebben we het geluk ook een keer aan onze zijde. We lieten ons ook teveel meeslepen door de negatieve sfeer van de tegenpartij en gingen teveel mee in hun fysieke spel.

Met een 2-0 eindstand blies de arbiter voor het laatste fluitsignaal. Misschien een kort en bondig verslag maar verder wil ik het hierbij laten.
Volgende week nieuwe ronden: nieuwe kansen.