Het 6e elftal geef in laatste wedstrijd tweemaal een voorsprong uit handen

O.K.S.V. 2 (zon)

6e klasse 30

26 mei 2019 10:00

Jan van de Berg

Na de mooie overwinning op Herpinia van twee weken geleden (6-3) (uw verslaggever was daarbij afwezig wegens vakantie) en de smadelijke nederlaag tegen Velp met 5-0 mochten we afgelopen zondag weer de wei. in. De uitwedstrijd tegen Velp ging niet door omdat we met teveel blessures kampten en maar met 10 man konden aantreden. We besloten dus om die wedstrijd maar niet te spelen. Reglementair werd die wedstrijd daardoor verloren met 3-0 maar Velp vulde op het wedstrijdformulier 5-0 in.
Hoe dan ook het zij zo. Aanstaande donderdag zouden wij trouwens ook moeten aantreden maar dan tegen Estria. Omdat deze wedstrijd op Hemelvaartsdag valt en Estria een familietoernooi heeft gaat deze wedstrijd dus ook niet door. Allebei de clubs hebben daar vrede mee en vinden het na dit seizoen wel voort mooi geweest.
Dat betekende dus dat we afgelopen zondag onze laatste wedstrijd speelden thuis tegen O.K.S.V. 2 uit Overlangel. Ook deze wedstrijd stond in het teken van afscheid want beide leiders zowel Twan als Henk (ondergetekende) gaan er mee stoppen. Ik kom daar later in dit verslag nog op terug. Maar nu eerst de wedstrijd.
Opnieuw hadden we voor aanvang van dit duel te maken met het blessurespook. Zo raakte Toine Pittens in de warming-up al geblesseerd aan zijn hak zodat we nog maar 12 man hadden. Roy van Grinsven meldde zich op zondagmorgen nog af. Ook keeper Rens van der Heijden was niet helemaal fit en had last van zijn rug. Hij moest na 10 minuten het veld al verlaten omdat het echt niet meer ging. De stand was toen trouwens nog 0-0. De eerste helft speelden we een vrij goede pot ondanks deze tegenslagen. Bart van Aerle ging trouwens keepen in plaats van Rens (stond in eerste instantie linkshalf) en deed dat zeer naar behoren. Er werd in de eerste helft door iedereen keihard gewerkt en aan de inzet ontbrak het echter niet. Alleen de basisdingen (verkeerde kant dekken; looplijnen) bleven toch weer fout gaan. Ook de eindpass was niet altijd even goed maar toch kwamen we er af en toe goed uit. Op het middenveld speelde aanvoerder Marty Dollevoet trouwens een puike partij (voor mij was hij dan ook de man van de wedstrijd) maar zijn loopacties en vrijlopen werden niet altijd door iedereen begrepen.
Niettemin kwamen we in de loop van de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Uit een mooie pass van Marty scoorde benjamin Bernd Reyniers met een mooie schuiver de 1-0. De bal rolde tergend langzaam het doel in maar de goal was er niet minder mooi om. Voor de rust speelden we ook vrij degelijk en ook Davy v.d. Doelen op het middenveld en Gerjan v.d. Gamp en Gerwin v.d. Broek stonden achterin hun mannetje en waren af en toe een rots in de branding. Na de rust en de theepauze kwamen de gasten echter fitter en scherper uit de kleedkamer dan wij. Zij begonnen veel feller aan de tweede helft en schroefden het tempo dan ook behoorlijk op in tegenstelling tot de eerste helft. Het leek erop dat ze ons in het eerste part een beetje lieten uitrazen. Vrij vlot in de tweede helft kwam Overlangel dan ook op gelijke hoogte. De bal werd breed gelegd, hij werd in eerste instantie nog door ons weggewerkt maar in de rebound was het raak: 1-1. Helaas moest Bart (onze gelegenheidskeeper) hier ook het antwoord schuldig op blijven. Toch wisten wij in de counter niet lang daarna ook te scoren. Joris Timmers nam de bal aan en wist met een prachtige pass Delano van Hintum te bereiken die er met een bekeken stiftbal 2-1 van maakte. Een knappe goal maar op dat moment tegen de verhouding in maar dat gaf ons toch weer moed. Helaas viel na deze 2-1 veel te vlug de gelijkmaker en dat was het breekpunt in de wedstrijd. Een miscommunicatie tussen keeper Bart en een van onze verdedigers leverde de 2-2 op. We wouden het teveel voetballend oplossen terwijl je af en toe toch de bal ook een hengst naar voren moet geven om risico's te ontlopen. Een volslagen onnodig doelpunt maar voor de gasten een welkome meevaller: 2-2. Ons middenveld had het hierna zwaar te verduren. De wedstrijd vroeg ook om wissels maar die hadden we niet meer en we werden conditioneel ook behoorlijk overlopen mede ook omdat zij messcherp waren in de counter. Wij hadden nog sporadische uitvallen aan de andere kant maar Delano van Hintum wist het doel ook niet meer te vinden en een vrije trap van Joris Timmers belandde in de muur. Uiteindelijk werd het ook nog 2-3 uit een counter voor Overlangel. Een speler van hun vertrok net op tijd en ontsnapte aan de buitenspelval en wist uit die aanval te scoren: 2-3. Door goed keeperswerk van Bart van Aerle en ook sterk verdedigen van een aantal spelers bleef het hierbij. Gezien het spelbeeld in de tweede helft was die overwinning ook verdiend voor hun maar een gelijkspel voor ons had er zeker ook ingezeten. We waren helaas niet op volledige oorlogssterkte in dit duel en een aantal spelers zat er in de tweede helft bij ons ook conditioneel vrij doorheen. Niettemin dat was het dan voor dit seizoen. Helaas konden we het seizoen dus niet met een overwinning afsluiten. Uiteindelijk zijn wij als 7e geeindigd in de competitie met 12 clubs in onze klasse. U.D.I. '19 10 is trouwens bij ons kampioen geworden in onze klasse.  Ik wil ook Gerwin v.d. Broek nog even benadrukken, het gaat je goed want jij gaat ook stoppen. Alle goed voor de toekomst!
Dit betekent ook voor mij het afscheid als leider samen met Twan v.d. Wetering. Zowel ik als Twan gaan volgend seizoen bij de vereniging iets anders doen, moet nog worden ingevuld!. Daarmee komt er ook een eind aan het schrijven van de wedstrijdverslagen. Na 35 jaar! (vanaf 1984) vind ik het ook wel voort mooi geweest met het schrijven van wedstrijdverslagen. Wel zal ik af en toe nog een rubriekje schrijven op de site van Prinses Irene (dat wil ik nu even kwijt). Maar daarmee komt er ook een einde aan een tijdperk. Ik wil mede namens Twan toch alle spelers ook die niet aanwezig waren bedanken voor alle jaren. We hebben het niet altijd even makkelijk gehad maar we hebben het toch zo goed mogelijk en met zoveel mogelijk inzet gedaan om het jullie naar de zin te maken.
Ook Cees de Veer nog bedankt voor het komen kijken afgelopen zondag en veel succes met je nieuwe club bij Doetinchem. Ik wil bij deze nogmaals van de gelegenheid gebruik maken om mijn medeleider Twan ook te bedanken voor alle jaren en de afgelopen seizoenen. en bedankt ook voor de prettige samenwerking. Ik wens tenslotte alle spelers het beste toe voor het komende seizoen en we zien elkaar hopelijk nog ter afsluiting van het seizoen op de barbecue. Persoonlijk vind ik het ook tijd worden voor eens een keer wat veranderingen bij Prinses Irene en wat andere gezichten voor de groep. Heren nogmaals allen bedankt! namen Twan en Henk en alvast een fijne zomer en vakantie toegewenst!
Einde bericht en Schluss jetzt van alle verslagen. Auf wiedersehen!
Henk van den Boogaart (ex medeleider 6e elftal), Twan v.d. Wetering (ex medeleider 6e elftal)
vlaggers; Rob Thomassen (Twan v.d. Wetering) (1e helft) Henk van den Boogaart (2e helft)
't 6e: Rens van der Heijden (keep). (Bart v. Aerle), Ton v.Uden (l. man), Gerwin v.d Broek (voorstopper), Gerjan v.d. Camp (l.back), Jorn v. Gogh (rechtsb.). Rob Thomassen (linksh.), Marty Dollevoet (centr.midd.), Davy v.d. Doelen (rechtsh.). Delano v.Hintum (linksb.), Joris Timmers (spits), Bernd Reyniers (rechtsb.).
geblesseerd afgehaakt: Toine Pittens (reserve)